烹飪搵食

跳至
[搵食推介] 甜品店

首頁

尾頁

男爵府

環保接龍勳章

甜品店

星期日去寶琳地鐵站附近商場行街. 附近有間"聰嫂甜品"(好似係咁)原來係梁思浩同人合股開的. 我覺得個老闆娘好好人. 好熱情招待.甜品都好好食.
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

男爵府

Re: 甜品店

請問星期日多唔多人等位, 我都想去試o下, 有乜特別介紹

男爵府

環保接龍勳章

我下午四點幾先去. 店內多人但不需等位. 我食過綠茶豆腐花.楊 枝甘露.士多啤梨XXX (唔記得)好好食喎. 我見款式好多. 我好鍾意食甜品的. 下次都要再去食過。
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。

寶石宮

精叻鼠年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我想去試呀, 但好似好遠....要等去開個頭先

男爵府

Harry媽:
Thanks.

男爵府

環保接龍勳章

我住屯門架. 不過我每星期都會去調景嶺的. 有時會去寶琳果邊行商場. 食下

侯爵府

係荃灣三坡坊新開咗間叫 "口甜舌滑", 昨晚試咗豆腐布甸和楊枝甘露, 都幾好食又唔貴, 唔知係咪新開冇乜人識所以
冇乜人. 個老闆娘話佢係旺角搬過黎幾個星期咋! 大家得閒可以試試!

大宅

我於荃灣享和街(即荃灣廣場好彩酒樓條街)有間叫"蜜糖珵"食過芒果水晶撈河,原汁原味,好正呀!

男爵府

環保接龍勳章

Can 寫道:
我於荃灣享和街(即荃灣廣場好彩酒樓條街)有間叫"蜜糖珵"食過芒果水晶撈河,原汁原味,好正呀!

芒果水晶撈河?係咩來的?
我好鍾意食甜品,糖水的.我都要去試下你地講果D地方試下。

大宅

西環源記嗰d杏仁露好正架,
仲有其他舊式甜品都係一絕嫁!
[img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/99725/nature-007.gif[/img] [img align=left]http://bb4.babyhome.com.tw/UPLOAD6/99725/line-11.gif[/img]L

民房

德福有間滿屋甜品好正

男爵府

環保接龍勳章

[quote]
道地綠茶 寫道:

西環源記

民房

旺角既石磿坊同佐敦松記都唔差喎

大宅

佐敦松記已經搬左lu

複式洋房

太子有間叫'蘭苑饎館'果道雖然食麵,客飯,但金錢龜膠好出名,好似古巨基同周慧敏都有去食金錢龜膠,但我覺得最好食係手磨合桃糊,芝麻糊,另外仲有芝麻糕,紅豆糕,波蘿糕,桂花糕(我至愛),都好好味 都係$6

男爵府

環保接龍勳章

karanyeungchu 寫道:
太子有間叫'蘭苑饎館'果道雖然食麵,客飯,但金錢龜膠好出名,好似古巨基同周慧敏都有去食金錢龜膠,但我覺得最好食係手磨合桃糊,芝麻糊,另外仲有芝麻糕,紅豆糕,波蘿糕,桂花糕(我至愛),都好好味 都係$6

係邊度來的?太子我時常會去的.
我真係好鍾意食甜品的. 去食自助餐都係以甜品為主. 我都成日在家煲糖水架. 可以一次過食一大湯碗.講起又好想食啊

複式洋房

Harry媽,
係旺角西洋菜北街318號,其實你搭MTR喺太子站A出口,你見都中國銀行後面果條街就係

別墅

請問搬左去邊個位星置呀?
因上星期去度先知"松記"無左......
enwn0812 寫道:
佐敦松記已經搬左lu

大宅

潮州辣椒 寫道:
請問搬左去邊個位星置呀?
因上星期去度先知"松記"無左...... [quote]
enwn0812 寫道:
佐敦松記已經搬左lu
[/quote]

搬左去近油麻地永安個邊呀!唔記得係咩街tim....

男爵府

環保接龍勳章

karanyeungchu,
thank you, I will try tomorrow.

首頁

尾頁

跳至