母乳餵哺

跳至

首頁

尾頁

子爵府

變細了?

大宅

Re: 變細了?

我餵左大半年,個胸比未生前大左......

大宅

我最近已回復未有bb前size, 有再細下去的可能...
不過唔緊要啦, 我都預左lu...

大宅

gigiso :
o甘係咪收o左奶就會細番嫁!依家真係大到不得了呀!
以前都34"依家40"谷奶仲慘43",好難睇呀!o甘大...著衫都唔好睇啦!

子爵府

欣欣軒軒媽 寫道:
我餵左大半年,個胸比未生前大左......

欣欣軒軒媽:
即係你仲餵緊人奶

公爵府

我個胸係囝囝6個月後便回覆未生之前的size

大宅

superbaby2005
嘩, 你相差咁多既?! 我谷同未谷都係差兩三吋, 冇你咁誇張。
不過我之前聽呢度d媽咪講過話餵母乳時因為胸既脂肪會變為乳腺去製造奶比bb, 但到唔餵時乳腺係唔會變返脂肪的, 所以d人話餵母乳身材會走樣, 其實某情度上都係正確既, 不過我就冇所謂, 都預左! 始終bb的健康緊要d!

子爵府

gigiso 寫道:
superbaby2005
嘩, 你相差咁多既?! 我谷同未谷都係差兩三吋, 冇你咁誇張。
餵母乳身材會走樣, 不過我就冇所謂, 都預左! 始終bb的健康緊要d!

AGREE!!

珍珠宮

我想變細d,因為出街好尷尬,比daddy投訴過,又比d同事笑!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

洋房

查實時谷時鬆, 日子耐

大宅

[quote]
goody2shoes 寫道:
查實時谷時鬆, 日子耐

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

webjen 寫道:
我想變細d,因為出街好尷尬,比daddy投訴過,又比d同事笑!!

點解我都係餵全人奶,但都只係得Acup, :-( :-( 好自卑呀!唔怪得亞B咁輕啦,得隻Acup杯裝奶,多極有限. :-(

民房

我都覺得細了很多,daddy都投訴過,好彩都是講笑及BB都很支持我繼續飲人奶,雖然只得少量她也很開心

子爵府

88654321 寫道:
點解我都係餵全人奶,但都只係得Acup, :-( :-( 好自卑呀!唔怪得亞B咁輕啦,得隻Acup杯裝奶,多極有限. :-(

88654321:
唔好唔開心la!其實乳汁

男爵府

some people do some don't

i try not to think about it

珍珠宮

88654321:
得隻Acup杯裝奶 ~ 比你笑 c 我
咁我隻杯都唔係好大咋 ~ 我個女都好輕
我見有d媽咪隻杯好大大大 :mrgreen:

chichiwing
係wor!!點解想唔餵呀!!餵到半年lok,繼續啦!!加油呀!!
我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

8865321,

for the amount of the milk produced is not related to the size of breast, believe yourself and your baby that " more demand , more supply" ..
also, the size and weight of your baby is not related to your milk amount, .. sometimes it is because of his DNA , if you and your hubby are in small size, how can a baby be a big fat boy..
always rememeber that breastmilk is the best for your baby, provided that he is healthy, it is fine.
you already did a great job !!

子爵府

webjen:
要返工lu,公司又唔方便

大宅

[quote]
chichiwing 寫道:

大宅

咁可能又係會怪d既, 唔好話你, 我咁細都覺得d賤男人成日眼望望呀! 你咁誇張又真係會幾唔方面既!
不過講真......你真係大得好多呀!

首頁

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊