潮流時尚

跳至

首頁

尾頁

大宅

睛靈勳章

係歐洲買LV碌卡,收吾收charge ?

如果無過信用額,收吾收架?

子爵府

Re: 係歐洲買LV碌卡,收吾收charge ?

唔收,但小心每間bank 既 exchange rate都唔同, 有d bank 高d ga.

大宅

睛靈勳章

thank you !

洋房

Manny 寫道:
如果無過信用額,收吾收架?

緊係收啦! 係visa/master集團收架! 佢會計埋落個exchange rate度, 所以你咪以為吾洗比囉! 以我所知, 如用master card就會charge 1.75%, 即係如用1000歐羅, 到找數就係1017.5喇!

大宅

睛靈勳章

大頭,

可吾可以幫我計下,如果個袋大約HK$4000,咁要收幾多charge ,THANK YOU !

洋房

Manny 寫道:
大頭,

可吾可以幫我計下,如果個袋大約HK$4000,咁要收幾多charge ,THANK YOU !

我當$4000等於430歐羅, 如用master card 就會收1.75%, 即最終要付437.5歐羅. 明白未.

大宅

睛靈勳章

明白晒,吾該!

洋房

Manny 寫道:
大頭,

Manny,

唔知你出咗發未呢! 其實我想講清楚多一d, 我應該同你講係個rate會高1.75%, 而唔係個銀碼. 即係如過數當日, (未必是購買日) 假設對滙率係9.3, 加1.75%後, 就係9.4627. 所以好多人以為冇手續費, 實則係比咗都冇人知. :cry:

大宅

睛靈勳章

大頭,

我邊有咁幸福,有得去,我個friend 去之麻,佢話有就幫我買個袋,不過吾咁應誠實買到!

首頁

尾頁

跳至