自由講場

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

侯爵府

回復 1# uredred 的帖子

好唔好住我就唔知,但我只知到回南天都真係幾甘,肯定濕到不得了,我經過見到成座大廈簡直係深入迷霧當中咁;同埋我覺得交通唔算太方邊。

琥珀宮

醒目開學勳章 大廚勳章

濕到不得了 x 2
大力理財篇 之 子女理財!

http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3868590&extra=page%3D1
買基金真係好傷
http://www.baby-kingdom.com/forum.php?mod=viewthread&tid=3294843&extra=page%3D1

男爵府

住過,實用率過幾高,華景既樓價一向唔係好升,可能跟交通不便有關!

華景好處係管理好,鄰舍關系好,有小朋友就最啱!壞處係華景只有間小惠康,返屋企前要係山下買定所要的日用品!

濕氣重的日子不太多,個人接受到!但冬天山上真係特別凍架!

伯爵府

畀面勳章 環保接龍勳章

本身有朋友住過度,我地舊年樓市跌時都去睇過樓.好:1實用率高
2少閒雜人等,夠安全
3.空氣清新,環境寧靜
唔好:1交通極唔方便(得二架小巴)落荔枝角,美孚
2.區內設施不足(得惠康及一間幼稚園)
3.春天超濕(朋友要買兩大部超勁抽濕機先攪點d衫)
最後我地冇買呢度,因為交通係好大問題.

侯爵府

冬天超凍,比山下至少凍兩度。

實用率高,呎價唔太貴。

但唔多升值 (就算大圍市勁升佢都唔多升),不過亦唔會大跌。

侯爵府

好媽媽勳章 睛靈勳章

我上過去好多次, 好唔方便, 上面又乜都無, 好聽d係寧靜, 唔好聽係與世隔絕, 我果時冬天同春天,冬天真係特別凍過人, 勁大風, 春天要開晒抽濕機, 望出去成日都睇唔到野, 好似住係堆雲度咁,淹淹悶悶. 我就唔中意喇, 而且果時d人成日笑呢個屋苑外形似神主牌.

水晶宮

好媽媽勳章 畀面勳章

我未住過, 但睇過好多盤,
我幾鐘意佢夠靜, 冇乜人,
聽說風水好喎!

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

我有兩個朋友都住華景, 覺得又大又實用, 而且價錢唔算升咗好多

我地舊年都睇過一排, 不過最後都冇買, 因為交通真係一個超大問題, 我媽咪住紅磡, 去華景要轉3次車, 一來一回分分鐘3粒鐘...我地自己出出入入都唔方便, 我老公又要成日飛, 好多時好夜機先到, 諗過都係唔可行, 最後放棄冇再睇

大宅

好地地一些文件, 朋友用完, 攞番時份份文件既釘位竟然生鏽. 真係唔知點解.
我當時就諗係咪真係好濕氣重.

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

唔係"發水"樓咩?
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

大宅

係 wor. 前排睇電視, 係話佢係 x 大發水樓之一.
如無記錯, 係話佢將部份停車場租左俾一些賣車公司, 試過半夜運貨 (車), 攪到好噪. 後尾經業主立案法團反應不滿, 取消左租俾賣車公司.

不過我上過去朋友屋企, 實用率真係好高 wor. 睇落比好多同樣尺數既其他屋苑大.

原帖由 sfll 於 10-11-29 01:15 發表
唔係"發水"樓咩?

伯爵府

好媽媽勳章

我同事住緊, 佢好鐘意, 話個日落view好靚, 實用面積大.

首頁

尾頁

跳至