在職全職

跳至

首頁

尾頁

別墅

好媽媽勳章

我女女食日本雪印...最初食左6個月都冇咩野,幾好...but唔知做咩..now成日0的便便都好硬好硬....我都有比水佢飲...but都係唔知...大家help help me仲有咩方法.我女女16個月大...一日drink 2 次奶奶...其他比佢食飯仔...everyday都有食生果,,,會唔會係因為0的奶粉問題....請各媽媽help help me...thx^^已經成個月la..bb都係硬便便.....><唉好煩惱...

大宅

點解有人睇但無人覆你咁慘既?!...等我答吓你啦~
我囝囝而家23個月,由出世到12個月都係食日本和光堂細仔,一路都好好,便便又靚,自從佢1歳之後轉食大仔就好難搞啦,轉過幾隻奶粉都唔得,(例:美素3,雅培,excel)都係咁上吓無咩進展,所以到而家重食緊excel,都唔知點解,只係keep住比水/生果/蔬菜/湯水佢食咋...

別墅

好媽媽勳章

回覆 2# meilo 的文章

thx^^.....我都唔知點好...都係冇理到...又唔知轉邊仲奶粉好...不過我見到美素3到到都冇貨..唔知係咪好好ka lie?因為我成日諗...邊仲奶粉冇貨就邊仲好0的...不過又冇貨係我都買唔到...><

複式洋房

我囡由細到大都食美素佳儿;
吾熱氣,便便又好;
不過成日冇貨;
好釆我樓下好多地方都有得買

別墅

好媽媽勳章

回覆 4# 藍藍v3v 的文章

thx^^.....我個到成日見到都冇貨ka..唔知想點...想轉都轉唔到la..冇貨...我真係想bb0的便便好0的...我女女唔係日日有得去><

複式洋房

我個囝囝都係食雪印思敏傑,之前食A+.佢係14個月果時轉.宜家16個月.D便便都OK呀.日日都有便便,有時一日有2次.係有時候會有粒粒屎.我都係比多D湯水,生果(多數係蕉)佢食.
轉奶同未轉之前便便都冇大分別.

洋房

囡囡都食A+,冇轉过,間中都有O粒粒,我就买火龍果比拒食就O得软d,之前仲飲開奶茶都幾有效果嘅,囡囡一日飲好多水嘅,咩都食d,但便便时软时硬,可能係拒肠胃差D?消化唔好?总之咩方法都試吓啦~~

複式洋房

我覺得未必係小朋友腸胃問題,佢地細個時候冇其他野食.便便就一定唔會好硬啦~因為只係飲奶.但係大個D就食多左其他固體食物,咁便便硬少少我覺得正常.如果佢一路便便一路哭就有問題.

大宅

我仔出世到而家都係食雪印,so far咩問題都無,便便ok,面同patpat都無生粒粒,試過1歲前有段小日子食和光堂,但結果同仔仔腸胃唔夾,不停痾,最後轉番雪印就咩事都無喇~

大宅

我個囡都係食日本雪印嫁..
佢D便便就不嬲唔係咁多..
3,,4日先有1次..
我估唔關D奶粉事..
因為佢岩岩出世頭幾日都唔識去..
要返健康院E生篤佢PATPAT佢先開始有..
但係佢E家7個幾月..
對上果兩次便便都係硬左好多丫..
我都好想知點解會咁丫~~ ><

禁止訪問

洋房

係呀我都觉A+好甜对BB牙齒唔好,但是冇甜味小朋友唔食嘅 唔知德国哩個有試食装呢(試食一餐),比囡試吓都好啊!
原帖由 yvonnefrances 於 19/12/2010 17:54 發表
我女細時比佢食安XXA+..食到3號就停左啦,因覺得太甜,對小朋友唔好,(小朋友食得太甜對智力有影响的)...後來有朋友將D奶粉比較過,覺得HIPP個隻有機奶粉OK,係德國做,又係有機成份(隻奶粉有晒有機認證的),營養同一般奶粉 ...

侯爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

其實一轉食固體食物開始, 因為吸收水份少o左好多, 所以o的便便會有機會變硬o架..

我細仔就食固力果, 每日兩餐糙米飯+菜+肉, 早晚兩餐奶, 佢又好ok喎! 唔知關唔關佢食糙米飯事呢!?!

複式洋房

我個仔2歲半,出世到而家都係食明治,便便日日都有,以前1日2次,大左就一日一次,佢便便得好舒服~ 從未見過好硬好硬ge便便 ^0^ pat pat 都好靚,白白滑滑 ^0^
首30天嗜好: 睡覺/開餐
30天-50天嗜好: 扭玩/開餐

禁止訪問

洋房

多謝哂你
原帖由 yvonnefrances 於 28/12/2010 10:37 發表
瑤瑤公主,HIPP呢隻奶粉無試用裝架喎,不過你可以去睇下D資料,我PM左你啦,去睇下啦...

首頁

尾頁

跳至