嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

買現成的或自製果茸、菜茸

請問各位媽媽是買現成的或自製果茸、菜茸給BB吃呢?若買現成的,亨X or 嘉X呢?邊隻好些?

Wah

寶石宮

精叻鼠年勳章 2020勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 買現成的或自製果茸、菜茸

自製
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

複式洋房

It is no doubt that home-made is the best.
If u hv to buy the ready-made one, I would suggest Gerber. Many mother said it is better than Heinz.

羲羲 :-P :-P :-P

別墅

自己整

該用戶已被刪除

公爵府

好媽媽勳章

自己整

大宅

如果菜茸我就兩樣都有, 因為有時唔夠時間, 用現成既就快好多, 我係買喜寶

但果茸我就自制, 始終都係天然好, 磨茸都好快

大宅

me 2.

lamlambaby 寫道:
自己整

複式洋房

Thanks all for your comments. I will make by myself.

wah :lol: :lol:

大宅

我諗我會自制

珍珠宮

2020勳章

當然自己整好啦如果有時間嘅話, 相信好多在職媽咪都好難自己整, 我自己都係, 又怕工人整得唔好, 又怕佢唔識整同唔乾淨, 所以bb都好少食果溶, 有時同bb出街出得夜煲唔到粥仔就會食現成babyfood!

首頁

尾頁

跳至