嬰兒醫護

跳至

大宅

2019勳章

bb 有風, 點算 ???

bb 眼白藍, 係唔係有風? 大人就話飲薑水, bb得九個月, 點算?? :-( :-(

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: bb 有風, 點算 ???

有冇比肥仔水佢飲呀?
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

珍珠宮

2019新春慶豚圓

你bb9個月大都有風呀?? 會唔會係奶樽嘅問題呀?? 我個b6個月大前都係咁樣, 轉左d奶樽賂奶咀就無風啦! 你可以煲粥仔時加一片果皮, 可以有化氣作用, 我岩岩生完果陣食完果片粥之後不斷排氣 (放"p")

大宅

2019勳章

esmehouse,

肥仔水係乜來傢??

大宅

2019勳章

bobosweet,

唔係我個b, 係幫我家姐問傢, 你轉左邊隻奶樽同奶咀, 佢而家用緊 Avent.

大宅

聽人講眼白藍係有風,人地教話烚隻雞蛋唔要蛋王,跟住放個銀落去,用條毛巾包住隻蛋同佢 "look"下額頭、眼、肚池四周、完成後你會見到個銀會變左色,藍色代表有風,紅色代表有火,我試過同個女 "look"過(三歲個時),我問佢有乜感覺,佢話好舒服喎,"look"左幾日佢對眼真係白番喎。
"記得等隻蛋暖暖地時先幫佢"look"呀"
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

珍珠宮

2019新春慶豚圓

奶樽轉左黃鴨仔, 奶咀轉左黃鴨仔防漲氣奶咀, 其實係可以簡d有個氣孔嘅奶咀, 好似Nuk都好好架!

大宅

2019勳章

bobosweet,

唔該晒 ?-( ?-(

claudiamother

咁要"look"幾耐先得ar?? Thanks!!
?-(

大宅

"look"到隻蛋凍哂就得了。
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

洋房

claudiamother 寫道:
聽人講眼白藍係有風,人地教話烚隻雞蛋唔要蛋王,跟住放個銀落去,用條毛巾包住隻蛋同佢 "look"下額頭、眼、肚池四周、完成後你會見到個銀會變左色,藍色代表有風,紅色代表有火,我試過同個女 "look"過(三歲個時),我問佢有乜感覺,佢話好舒服喎,"look"左幾日佢對眼真係白番喎。
"記得等隻蛋暖暖地時先幫佢"look"呀"

唔要蛋黃, 好高難度喎...仲要放個銀落去...
女兒出生日期: 2004年7月25日 :lol
一個login名, 兩夫婦用...不要見怪... :P

大宅

將隻蛋係中間"meet" 開一半,然後將個蛋王

大宅

2019勳章

claudiamother,

非常之唔該晒, 我已同我家姐講左啦, 希望個阿b 快d 無事就好啦!! ?-(

洋房

[quote]
claudiamother 寫道:
將隻蛋係中間"meet" 開一半,然後將個蛋王
女兒出生日期: 2004年7月25日 :lol
一個login名, 兩夫婦用...不要見怪... :P

複式洋房

我個b "look"左好好呀...又藍又紅....heehee
冇幾耐重"痾屎" tim....

但而家條銀鏈可以點除去d又藍又紅呀?? ?-( ?-( ?-(

大宅

用洗銀水浸一陣然後情洗下就得了。 :lol:

跳至