論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

Re: 我知道點解工人煮飯要咁耐

送個雪柜比佢返鄉下慢慢涼啦!
------------------------------------------------
ling媽 :

我個工人仲醒呀,廚房無冷氣,佢都可以自制,方法就係打開個雪柜門涼冷氣。我無親眼見到個雪柜門打開,但當我打開個雪柜時裡面d雞旦呀,食物盒呀都有倒汗水,我就知佢識自制冷氣,你話醒唔醒呀! 之後我成日提佢叫佢關好個雪柜門呀!

別墅

哈哈!我諗佢唔使我送雪柜比佢,佢好有米嫁,佢話佢印尼屋企有裝冷氣嫁,亞爸亞媽又有手提,佢就黎完約所以我送佢返去嘆世界呀!

CRYSTALMAMA 寫道:

送個雪柜比佢返鄉下慢慢涼啦!

男爵府

乜你地d工人仲勁過我果個....

佢地咁開雪櫃法,個雪櫃好易壞架.

別墅

大宅

CPY :
呢個工人咁講野炒得la,我個工人煮野已有改善,有時仲煮得ok喎!
好la,等我工人 吓你個工人先… :lol: :lol:

男爵府

自制方法打開個雪柜門涼冷氣~~咁都得
D食物好容易有細菌~

男爵府

tamannabel
經過我呢2日"目及"住佢煮野.佢終於開晒3個爐頭.仲煮到成身汗...哈....

但另一個問題出現啦...原來佢唔識煮野...尋日食左d好似橡根咁既牛肉.同一d冇味既洋恖豬扒...救命呀!!!! :-( :-(

首頁

尾頁

跳至