美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

男爵府

body 防晒邊隻好?

唔想個身、手晒黑,邊隻防晒好呢

洋房

Re: body 防晒邊隻好?

sofina 50++ 的 uv cut milk

子爵府

sofina咁細樽要黎搽身,好心痛wor.
仲有無d平、靚、正、介紹啊?

民房

kfwong,
BB,幼童嘅皮膚幼嫩, 小心不要用有化學品有刺激皮膚成分的防晒劑. 我有兩支防晒劑都係兒科醫生介紹: 第一隻係輕度防晒嘅牌子:Johnson Baby. 第二隻係法國牌子:MUSTELA.-Extreme sunblock lotion(Free of chemical sunscreens) SPF50. 係姑仔响Times Square 買比我囡囡, 十分好, 唔敏感, 在沙灘上坐足七個鐘(11:00-18:00)依然白滑(阿囡). 我十分推薦呢支產品!
kfwong 寫道:
唔想個身、手晒黑,邊隻防晒好呢

大宅

HI VIVIZII,

MUSTELA.-Extreme sunblock lotion, HOW MUCH AR?
THX
DIE WAHRHEIT IST IRGENDWO DA DRAUSSEN

民房

YSF1,
你好.
我剛打電話問我姑仔, 佢話大概HK$160-, CHICCO 都有得賣, 仲有佢响CWB MTR 渣甸坊出口對住果間屈臣氏都有見呢隻牌子嘅貨品.
希望資料幫到你. :-P
YSF1 寫道:
HI VIVIZII,

MUSTELA.-Extreme sunblock lotion, HOW MUCH AR?
THX

大宅

我用seba-med和boots whitening biolit body lotion spf 15 (有減肥作用)

男爵府

vivizii,
咁你有無用呀,用來游水得唔得呀
落水會唔會溶呀。

民房

kfwong,
hello.
首先, 我唔識游水! 我次次陪阿囡去玩水都會搽定防晒, 不過我哋全家都唔易曬黑! 我多數搽JOHNSON BABY 果支, 隔三個鐘頭再搽一次. 因為我唔落水.
阿囡搽 MUSTELA 就去到目的地先肯搽, 所以次次都係搽到一次(佢落水就似水上飄, 多數係玩沙或者圍住泳池邊同佢d朋友轉嚟轉去!!) MUSTELA 係防水, 但建議每隔2小時補搽.
通常晒完太陽, 我哋會搽有蘆薈成份嘅維他命E潤膚膏(St.Ives-WATSONS有售).

首頁

尾頁

跳至