懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

伯爵府

臨生之前一個月的sign

我昨天睇書話臨生之前一個月的sign 係

. 個肚會突然好脹
. 個肚有時好硬
. 下體有下墮感覺
. 多左分泌

我係上星期開始已經係咁la! 但係我都只係32wks jar! 係未真係會係一個月呀!好驚呀! 我唔想咁早呀! :-(

大宅

Re: 臨生之前一個月的sign

有個 d feel, 但唔痛咪冇問題 ....

子爵府

ew911,

時間過得真係快,你都就快生啦
照咗是囝囝定囡囡未呀

伯爵府

cwol888

我現在都好疑惑,因為,兩個醫生兩個說法.所以,都唔係好知答案.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

唔好驚,應該開心至係,就黎見到 BB 喎。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

公爵府

唔駛驚, 放鬆 d 啦, 你估唔到 bb 幾時出世架, 如無意外, 會足晒月先出黎. 睇書只可以作參考.

我生得果陣, 都冇書講果 d 野既, 好睇個人
[/url]

大宅

我都覺得唔係一定. 我之前都係好早有呢0的感覺,點知過埋預產期都仲未生得

伯爵府

esmehouse

因為,我想要處女座bb 呀!所以,唔想早出來呀!

蝦蝦 & 大食媽咪,

聽完你地咁講.我個人都定d! 希望係遲la!

琥珀宮

書嘰野只作參考
妳咁緊張好影響妳情緒
放鬆d用開心同興奮心情去迎接baby來臨

**努力~~加油~~

侯爵府

我都有 ew911 嘅現象, 我又係擔心bb會早出世. 我怕bb早產會有問題. 再加上d人成日講, 第一胎多數都會早產, 就令我更加擔心.
好似我有個朋友公司有個同事. 係第一胎同埋bb早咗一個月出世. bb唔夠營養要瞓箱. 我真係好怕我個囡囡都係咁.

別墅

ew911,

Don't worry too much - I remember when I was at week 33/34 my doctor said my baby had already dropped very low into my pelvis and there is a chance that he may come out earlier than expected. I started my maternity leave at week 36 and I am now at week 39 and the baby still has not come out, although I am experiencing uterine contractions much more frequently and can really feel my baby's head grinding my inner thigh bone.

公爵府

唔好擔心太多喇, 放鬆 d 啦, 比心機養好個 bb, 心情緊張對 bb 唔好架.

我都係第一胎, 個肚咁大, bb 都係 39wk 3 day 出世, 我都成日以為會好早生添, 準媽媽, 努力! 加油啦!!

祝各位既 bb 肥肥白白咁出世啦
[/url]

侯爵府

2024年龍年勳章

蝦蝦 寫道:
唔好擔心太多喇, 放鬆 d 啦, 比心機養好個 bb, 心情緊張對 bb 唔好架.

我都係第一胎, 個肚咁大, bb 都係 39wk 3 day 出世, 我都成日以為會好早生添, 準媽媽, 努力! 加油啦!!

祝各位既 bb 肥肥白白咁出世啦
+ oil

子爵府

ew911
我臨生之前一個月的sign 係

. 個肚會突然好脹
. 個肚有時好硬
. 下體有下墮感覺
. 多左分泌
YES

我臨生一日前, 只有下體有下墮感覺, 行到好慢, 好辛苦, 好重咁, 第二日就生左 lu

親子王國以外之相冊連結已被刪除

複式洋房

I have checking in hosipital yesterday which found
my up-blood pressure suddenly increase a lot.

Now , I'm 35wk, my blood pressure in 33wk is only 121 but yesterday check was 145.

I heard from some people mentioned this is the sign of the baby coming. So , I 'm a bite nervous or what's the problem of the baby which lead to this effect, anyone know it.
url=http://lilypie.com][/url]
該用戶已被刪除

公爵府

hipoq 寫道:
I have checking in hosipital yesterday which found
my up-blood pressure suddenly increase a lot.

Now , I'm 35wk, my blood pressure in 33wk is only 121 but yesterday check was 145.

I heard from some people mentioned this is the sign of the baby coming. So , I 'm a bite nervous or what's the problem of the baby which lead to this effect, anyone know it.

hipoq,
我個肚咁大, 都試過o係 wk 32-35 左右, 有 2/3 次血壓突然升到 15x, 平時我都係 11x - 12x 左右, 醫院即刻要我再驗血糖 (之前已驗過一次 - 冇事)同照超聲波, 後來都冇事, bb 平安足月出世, 你唔駛擔心啦
[/url]

複式洋房

蝦蝦,

Tks for sharing yr experience, so make me feel not so nervious. Already go to sleep earlier these few day and the blood pressure drop to 12X, hope next hosipital check will be the same, so that no need to stay in hosiptal next thur, tks a lot !
url=http://lilypie.com][/url]

首頁

尾頁

跳至