產前產後

跳至

複式洋房

腳底按摩

有左BB可唔可以做腳底按摩架

大宅

Re: 腳底按摩

我三個月試過一次,叫個呀姐唔好按腳底,按小腿,不過我d朋友及家人都話大膽,因為始終按月位有通經功效,我本身係一個骨精兩個星期要按三個鐘自從有左已經停哂,都係忍下好d,
我屋企有部oto電腳都唔敢用.

複式洋房

我個師父話唔按子宮個穴位就得架啦,佢仲話有左按仲好呀,所以我都半信半疑,上黎問吓大家

琥珀宮

個師父講得全對
我大肚時都有去按腳

2R 寫道:
我個師父話唔按子宮個穴位就得架啦,佢仲話有左按仲好呀,所以我都半信半疑,上黎問吓大家

大宅

My beauty clinic also told me it is OK but I read some books it said that 按摩 will increase blood circulation and body got excited and this may lead to 早產. I stopped after hearing this.

SZEYUEN,

how often you 按摩 when you were pregnant, did you give birth early ???
SZEYUEN 寫道:
個師父講得全對
我大肚時都有去按腳

[quote]
2R 寫道:
[/quote]

琥珀宮

elegant:

我30週到開始去按腳
我baby係39週就出世
尤其是對腳有水腫
按完對腳真係舒服好多

別墅

我表姐都有去按呀..!我都話佢大膽~腳底有咁多穴位,應該唔係咁好既..

洋房

係呀!有左bb小心d好既。
開開心心過每一天 :-P

跳至