想生BB

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

想生男孩子 ?!

男爵府

Re: 想生男孩子 ?!

生男bb

禁止訪問

侯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都想知呀

我係bebu mama~~我同bebu baba都好鍚bebu bb架~~bebu b你快d來啦!!!!be~~bu~~be~~ bu~~

複式洋房

妳們可以double click GB個回覆"生男bb"入面有提到生男生女的方法的!

禁止訪問

子爵府

就係呢個 topic 裡面第二個留言, 只要double click"生男bb"就可以啦

yi2 寫道:
找不到"生男bb"個topic, 有沒有人可以幫手?
:cry: :cry:

男爵府

我老公係大魚大肉型, 所以都幾難有仔仔lu! :-( But, for me
仔/女都無所謂
Don't worry!Be happy!

複式洋房

yi2 寫道:
有沒有祕決 ?

秘訣就唔敢講,不過我除左係排卵期後同老公做之外,咩方法都無用過,但就有左個baby boy。

洋房

生男生女圖 Boy or Girl?
中國在七百年前的皇家墓地裡發現了這幅生男生女圖。這幅圖現在保存在北京科學院。它已被成千上萬的人所證實。據說其準確達99%•

豎行﹕懷孕的月份
橫行﹕年齡(懷孕時的歲數+ 9個月)
交叉處即為結果 (男孩或女孩)
網主及一些朋友們測試近20個小孩,全部正確。讓人驚嘆﹗您不妨試試 。
A Chinese scientist discovered and drew this chart which was buried in a royal tomb about 700 years ago. The original is kept in the Institute of Science of Peking. The accuracy of the chart has been proven by thousands of people and is believed to be 99 percent accurate! Follow a line drawn from the figure representing your lunar age at conception to a line drawn from the month your baby was conceived. For instance, a 31-year-old woman who conceived in January with give birth to a boy, according to the Chinese Lunar Calendar. The chart is based on the month the baby is conceived and not when the baby was or will be born.

Put it to the test! If you're a mother, please check the month you conceived and your actual age at the date of conception plus 9 months.

http://www.chinesedc.com/5JianKang/funu/Boy_Or_Girl.htm

洋房

**P.S 希望此表可幫到大家, 本人問過身邊的朋友都準!!!

記得 If you're a mother, please check the month you conceived and your actual age at the date of conception plus 9 months.

-----------------------------------------------------

另外, 想知點解我唔可以係呢區開新 thread 既, 請問有無人知點解呢?

大宅

HI

請問知唔唔道是計農曆月份和虛齡
依晴Hillary, 依韻Eleanor

別墅

是農曆月份及虛齡
我沒根吃東西的方法,其他根足,第一個是仔
可以"失"我99的口
:lol:

洋房

照我所知就係用西曆

母親年齡 = 西曆 + 9個月

懷孕月份 = 西曆

試下咁計, 岩唔岩? 因很久前玩過 (用媽媽/ 姨媽姑姐的生仔 stat. 做過驗證

大宅

這個表應該用農曆計, 唔係用西曆計的.

大宅

好媽媽勳章

咁有無人可以confirm究竟係用農曆計or西曆計

大宅

照我所知就係用西曆

母親年齡 = 西曆 + 9個月

懷孕月份 = 西曆

禁止訪問

洋房

AYIA, 條 link 你可去去, 不是清宮圖oh

http://www.chinesedc.com/5JianKang/funu/Boy_Or_Girl.htm

[quote]
苯小孩 寫道:
所有中國流傳落o黎o既o野都係用農曆計,唔會用西曆計

洋房

其實可能是西曆的原因是
客觀:
1) 那版主譯了英文, 可能整個圖表亦已整理過
主觀:
2) 我收到這資料時, 身在英國, 身邊的朋友都不斷說準
事實:
勞煩各位生過bb的父母証實計算一下