美容扮靚

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

"Avene"果隻 skin recovery cream 好好用

請講下用緊 "avene"既心得.

我同囡囡都係敏感性皮膚,
朋友比左d sample我同囡囡用,
囡囡face 上d粒粒無晒.....
而我面又白左毛孔細左喎,
真係出乎意外......不過40ml太少量啦!

大宅

Re: "Avene"果隻 skin recovery cream 好好用

[size=medium]Avene真係好正

我用Avene已經3年由
最初水份面覺得好正後
(因本人任何牌子上
至最貴下至龍城$5都試過),
開始成條line用,
暗倉好少生咗, 油脂粒平服晒.
我年頭去歐洲掃咗好多貨[size=small]因為好平呀
如果一條line買都係$1000都唔使
係香港我會叫我做美容嘅朋友幫我買,
因為有成7折喎!
www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

大宅

Re: "Avene"果隻 skin recovery cream 好好用

我初初介紹比我朋友用, 我D朋友都唔相信
但經時間印證, 佢地發現我皮膚既轉變,
都紛紛去用, 亦愛上這牌子
因為唔使心絲絲去試其他牌子而浪費金錢
[size=small]sorry我太hard sell
但以上都係我肺府之言 :lol: :lol:
www.babyhome.com.tw/Bryant :-) :-) Bryant 4Years old :roll: :roll:

水晶宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係呀, 我皮膚係敏感性的, 有時手多多去抓, 令眉頭及鼻翼又紅又甩皮, 用"SK1"都係咁, 直至去一間水貨店買咗支Avene水份面霜sample仔, 用完一支此情況就停止咗喇, 跟住就去買咗幾款呢個牌子嘅產品喇。

孩子之心有如泥膠,當它還是柔軟可塑時,請好好把握時間,塑造你心中所愛。「忙碌」、「疲倦」永遠不是好借口,孩子大得很快,今日拿不出時間會變成明日的遺憾!

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

Diane俊俊媽 寫道:
[size=medium]Avene真係好正
開始成條line用,
如果一條line買都係$1000都唔使

請問點樣成條line法?
有無basic 3 steps?
歐洲買大約幾折?
該用戶已被刪除

別墅

Miffy & Puppf,

are u talking Aveda (Green colour logo), which is not Avene (Orange logo)!?

男爵府

2019新春慶豚圓

我都心思思想用o下呀.....
係米要去專櫃買o架....???
我係混合性+易出暗瘡, 可以用Avene嗎...??
該用戶已被刪除

大宅

I want to buy Avene products, too. Anywhere to buy them cheaper (except Europe)

複式洋房

you can try this website, but I haven't ordered from them before.

http://www.hotgel.com.hk/skincare/index.html

大宅

1.cleaning gel
2.toner
3.精華素(日本出)
4.moisturizer

以上係基本既, 還有分抗氧及去皺 (要返屋企睇下聽日話你知)

珍珠宮

畀面勳章

[quote]
1.cleaning gel
2.toner
3.精華素(日本出)
4.moisturizer
quote]
有無全名呀?
因為佢每個step都好似有幾樣products...

大宅

1. Avene Rinse Off Gentle Gel Cleanser
卸妝潔面啫喱

2. Avene Gentle Protective Toner
抗敏緊膚水

3. Avene Soothing Serum
(With liposomed thermal water)
舒緩水份精華素

4. Avene Instant Soothing Moisture Mask
皇牌水份舒緩面膜(當非常缺水, 可搽咗serum再搽面膜當nightcream.)

5. Avene City Sunscreen Base Protective Hydrating Cream SPF 15-UVA 10
抗晒保濕日霜SPF15(day)

6. Avene YSTHEAL+ Emulsion
柔白煥膚乳

7. Avene Soothing Eye Contour Cream
修護眼霜

8. Avene Rich Compensating Cream
皇牌抗皺面霜(night)

[size=medium]以上係我個人日夜搽cream既程序

我見意先到專門店知到自己皮膚須要, 知道邊個適合自己

[size=medium]如果想試下好唔好請先用Avene Instant Soothing Moisture Mask因為效果隔一晚就令你好surprise

大宅

邊到有的買及幾$$呀
[url=Lilypie Expecting a baby Ticker]Lilypie.com[/url]

大宅

海洋中心Facess,
海港城
佐敦永安
等等......
或上skin care 網上訂購有7折.

伯爵府

2019新春慶豚圓 2019勳章

佢隻水份mask真係好surprise
[size=medium]如果想試下好唔好請先用Avene Instant Soothing Moisture Mask因為效果隔一晚就令你好surprise
唔好點評我

複式洋房

Diane俊俊媽: 我剛剛轉用佢既洗面同toner, 效果都幾好, 我聽個sales姊姊講, 精華素係佢既皇牌, 唔知係唔係你用緊的"舒緩水份精華素"? 你覺得效果點呀?
同埋佢d day & night cream會好"立"嗎? 因我最怕.....價錢幾多呢? 好多問題tim, 唔好意思..... 我在旺角中心新果座度買, 75折, 係水貨

大宅

Day $150/ night cream$260 初頭搽會少少"立"但好快皮膚吸收哂.
以上係after discount , skin care有7折.
serum係搽night cream/面膜 前用加強兩者效果$250平靚正!

首頁

尾頁

跳至