論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

翡翠宮

Re: 如果發現工人講大話,但工人唔認,你哋會點做?

十個有九個工人都當d僱主係百痴以為自己做錯事唔認你就耐我唔何, 我個工人成日都係咁, 話佢, 佢唔認不單只仲要喊好似好委屈咁添, 不過有時我見少事就費事攪到咁彊尤得佢. 所以佢都知我唔太信任佢的. 但我又唔會同佢拉鋸, 我話完佢, 佢會講一餐野黎解釋, 但我有我話佢, 佢有佢解釋, 所以有時攪到佢條氣好唔順. 總之我鬧完佢發洩完當無件事佢都吹我唔漲. :tongue:

別墅

好媽媽勳章

其實教工人同教細路差唔多,唔好比機會佢講大話,如果你肯定係佢做錯的,就直接叫佢改,唔好問佢點解,費事等佢作故仔。我工人以前都係乜都拗,講多兩次我都費事叫佢解釋,總之我話佢錯就係錯。

禁止訪問

禁止訪問

大宅

我個印印宜家成日講大話, 琴日用屋企電話打返印尼,
我話佢, 佢初初死口唔認, 夜晚我返到屋企俾佢睇個
record, 佢先話check下張咭啫, 乜check下張咭要
半個鐘; 剛剛又講大話, 頭先俾我見到佢o係kitchen
講電話(我之前講左我回家佢要關電話), 我問佢, 佢
話呢個電話好緊要一定要聽, 我話乜事, 佢話我朋友
個爸爸死左, 我即係回答: 你唔好騙我, 我好憎人騙我,
佢仲話really, 我話你朋友個爸爸死, 點解你笑咁大聲
咁耐既? 點解你未接個電話就知你朋友個爸爸死左既?
佢呆左, 我又要warning佢, 如果再係咁, 我就收左你
個電話。
你地話la, d個工人真係當我地低b ga

首頁

尾頁

跳至