跳至

首頁

尾頁

侯爵府

畀面勳章

我囝囝 27號in o左救世軍吳國偉幼稚園o既 k.1, 囝囝都好鐘意間學校, 不過好似好多人爭, 各位in o左救世軍吳國偉幼稚園o既家長, 你地interview o既時候老師多唔多同你地o既小朋友傾計呀? 定係同家長傾o既時間多d呢, 大家大約傾o左幾多時間? 我in果時老師就多數係同我傾, 好少同小朋友傾, 唔知其他家長係咪一樣呢? 另外, 有沒有依家讀緊吳國偉o既家長分享下, 究竟lee間學校好唔好呢? 小朋友讀得開唔開心?

象牙宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 2018復活節勳章 2018母親節勳章 2018父親節勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 環保接龍勳章 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 BK Milk勳章 hashtag旅遊勳章 hashtag影視迷勳章 育兒性格勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 認識瑞士牛牛第三回 最關心BB問題熱投勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章 食得好勳章 瞓得好勳章 HiPP勳章(1) HiPP勳章(2)

我囡囡讀緊呀,佢勁開心,成日係屋企唱歌跳舞。見d老師都成日笑架,無乜bad feeling。

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我都係Int 27號, 由我第一次聽簡介會及開放日開始對呢間學校印象好好, 老師, 校長各人有禮, 多笑容, 校舍較大, 又鼓勵同學們學習七多五常.......
其實果日int 好簡單入課室玩下logo, map, 問叫什麽名, 今天食咗什麼早餐, 邊個帶你離, logo 有什麼顏色.最後叫囝囝分番玩具放入膠箱內. 希望收am啦 !!

原帖由 o_____o 於 10-11-30 03:05 發表
我囝囝 27號in o左救世軍吳國偉幼稚園o既 k.1, 囝囝都好鐘意間學校, 不過好似好多人爭, 各位in o左救世軍吳國偉幼稚園o既家長, 你地interview o既時候老師多唔多同你地o既小朋友傾計呀? 定係同家長傾o既時間多d呢, ...

男爵府

我都係27/11in, 開左小朋友一d好簡單問題, 就同我傾計問我啦 !無什麼特別, 不過就真係比起荃灣兩大多人報幼稚園in 來得c服及唔覺得趕時間咁 !

禁止訪問

男爵府

荊冕堂士德

原帖由 van23 於 10-11-30 10:50 發表
比起荃灣兩大多人報幼稚園

我估 1間係 荃浸
1間 呢 ??

大宅

原帖由 o_____o 於 10-11-30 03:05 發表
我囝囝 27號in o左救世軍吳國偉幼稚園o既 k.1, 囝囝都好鐘意間學校, 不過好似好多人爭, 各位in o左救世軍吳國偉幼稚園o既家長, 你地interview o既時候老師多唔多同你地o既小朋友傾計呀? 定係同家長傾o既時間多d呢, ...
呢間, 我覺得 very ...very very good , 當年是 " 士德荊免堂" 跟" 吳國偉" 都收了亞女, 結果讀了 " 吳國偉" 是沒有選錯的, 貪佢有個戶外操場及環境好 , 不過多蚊 law ...now , 小女 p.1 啦, 仲好掛住 d 老師 / 校長架 , 成日叫我帶佢返 " 吳" ..

大宅

陪月勳章

其實呢間使唔使一出世就要拿出世紙去排呢?

複式洋房

我都係27號IN,老師完全無同囡囡對話,只係問我佢個名點解、我點解報吳國偉、我的期望,而呀囡就自己玩,四圍走....

其實我都勁鐘意吳國偉,呀囡Open Day 玩到唔肯走,老師好,環境好,設施足,整體感覺好 good..... 但荃浸又收左,真係唔知點好.....

男爵府

吳國偉不用的, 幼兒園個邊才要

原帖由 gladbb 於 10-11-30 13:12 發表
其實呢間使唔使一出世就要拿出世紙去排呢?

男爵府

講真去完的in救之後, 整體感覺包括教學有駐校net &普都好過荃浸架, 但好似心埋上荃浸咁多人報收左唔讀好似唔知點咁............
不過我囡荃浸是備取, 如果good luck救收左唔洗諗
我囡去in都是救最興奮及開心的 !

原帖由 蝦毛 於 10-11-30 13:23 發表
我都係27號IN,老師完全無同囡囡對話,只係問我佢個名點解、我點解報吳國偉、我的期望,而呀囡就自己玩,四圍走....

其實我都勁鐘意吳國偉,呀囡Open Day 玩到唔肯走,老師好,環境好,設施足,整體感覺好 good..... 但荃浸又收左,真係 ...

大宅

陪月勳章

唔該晒!
原帖由 subb 於 10-11-30 13:38 發表
吳國偉不用的, 幼兒園個邊才要

伯爵府

2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 Poo得好勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 親子達人勳章 陪月勳章 BK Milk勳章 DHA勳章 育兒性格勳章 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

原本我排荃浸為第三自願之幼稚園, 但在Interview果日反而對呢間學校完全無好感.
當天站在門口, 已經覺得學校安排很差. 沒有老師指向那方論後,又無同子女家長check體温, 又無用洗手液清潔, 一的衛生常識都無 Int 時我女有問即答......講自己名, 邊個同妳離, 玩logo重很比小朋友玩, 最後玩具重放番好, 老師即very good......result ( pm 後備 ) 老師平分無準則

原帖由 subb 於 10-11-30 13:54 發表
講真去完的in救之後, 整體感覺包括教學有駐校net &普都好過荃浸架, 但好似心埋上荃浸咁多人報收左唔讀好似唔知點咁............
不過我囡荃浸是備取, 如果good luck救收左唔洗諗
我囡去in都是救最興奮及開心的 !

...

大宅

好媽媽勳章

我仔依家讀梗吳國偉. 記得上年去家長座談會時校長有一句說話 (俾小朋友開開心心讀幼稚園) , 令我決定就算下午班都照俾阿仔讀. 我好認同校長咁講, 而且校園大同老師有愛心亦係我心儀呢間學校o既原因之一啦!

侯爵府

畀面勳章

原帖由 蝦毛 於 10-11-30 13:23 發表

其實我都勁鐘意吳國偉,呀囡Open Day 玩到唔肯走,老師好,環境好,設施足,整體感覺好 good..... 但荃浸又收左,真係 ...

其實我都係呀, 老師好少同我囝囝講野, 而都係問我點解報吳國偉、我的期望, 平時放假同小朋友去邊度玩等等, 我都有報荃浸, 不過都係後備, 我估都無望, 不過我就心儀吳國偉多d, 佢係first choice, 希望佢收啦, 不過都好多人爭呀... 希望大家都有好消息

大宅

我個囡都係27/11 in, 老師都係問下阿囡叫咩名, 同邊個黎, 不過我個囡講野唔叻, 當然係無答啦... 我都有老師講佢仲係講緊單字, 不過就聽得明晒我地講咩, 可能因為佢係細囡. 老師就話唔緊要, 小朋友一定有快有慢. 我聽完即刻好感動, 覺得呢間幼稚園d老師真係有愛心, 起碼好過某kln名幼稚園, 個老師見我個囡唔答問題, 竟然問我: 佢唔識講野架?!

之後老師都有同我阿囡玩下, 又問下我平時同阿囡去邊呀, 做d咩呀, 佢鍾意玩咩呀咁, 反而無問我點解報吳國偉. 最後佢知我阿囡in果日生日, 仲同佢講生日快樂.

最後老師仲問我地住得近唔近學校同邊個湊返學, 唔知佢咁問係唔係想收我個囡呢? (可能又係我自己係度痴心妄想... )

我都好想救收我個囡, 因為佢到而家都係得luk yeung一個offer, 無學劵呢...

大宅

原帖由 mokcnine 於 10-12-1 00:13 發表
我個囡都係27/11 in, 老師都係問下阿囡叫咩名, 同邊個黎, 不過我個囡講野唔叻, 當然係無答啦... 我都有老師講佢仲係講緊單字, 不過就聽得明晒我地講咩, 可能因為佢係細囡. 老師就話唔緊要, 小朋友一定有快有慢. 我聽 ...

我個仔都是救世軍吳國偉上年畢業,剛小一. 佢地唔係好睇小朋友的表現而收定唔收.其實係睇下D家長會唔會跟&認同學校教法.如果唔同小朋友就好難去學好,因學校同屋企都唔同

複式洋房

Hi Carman1029

甘你小朋友在救世軍吳國偉的時候讀成點? 開心嗎? 多吾多功課和默書?

大宅

原帖由 katie0208 於 10-12-1 17:08 發表
Hi Carman1029

甘你小朋友在救世軍吳國偉的時候讀成點? 開心嗎? 多吾多功課和默書?

佢好開心&好鍾意返學,唔多功課,冇默書的.
D老師好好,最緊要唔好令到D小朋友怕返學&讀書.
如果佢怕咗就唔知点算,因為仲有咁多年小學&中學唔好講大學喇.
係咪???

複式洋房

好認同呀, 冇默書的實在太好了

首頁

尾頁

跳至