派對情報

跳至

首頁

尾頁

大宅

打算幫仔仔喺會所攪一個3歲生日會, 大約有5-6個2-3歲既小朋友, 請問有咩遊戲適合?

可否分享下回禮禮物&場地佈置?

邀請咭上, 如果唔想人地送禮(只想大家一齊參加開心下), 請問應該點寫會好d?

另外有冇其他野要注意?

子爵府

我1月都攪生日會,都係3歲,不過係囡囡,
我都係唔想人地送禮物,我在邀請卡寫

HI,同學仔
請不用購買生日禮物喔^^
SEE YOU THE PARTY!

係呢,你唸住有咩野給小朋友玩呀,我仲未想到
回禮我唸住整米奇曲奇餅,場地佈置我會買一些輕氣球&反斗城買一些生日裝飾

大宅

回復 2# bbhappy68 的帖子

我都係一月攪呀 ~ 你會喺邊度攪?

如果寫"不用買禮物", 人地會唔會以為我想要利是呀 ? 其實我唔想朋友破費, 只係想一齊開開心心咁食野同玩~

嘩~ 你好叻呀, 識整cookies.......
我都諗住買氣球, 用來佈置完之後當禮物俾小朋友拎走~

另外我想買d 公仔既環保袋仔, 用嚟裝小禮物, 唔想用紙/膠造因為想環保d可以循環再用~

遊戲方面我都諗緊, 你請既小朋友大約又係3歲?? 你會唔會請人扭氣球/表演magic?

我唔會, 一來太貴 , 二來我想簡單少少, 波波池, 彈彈馬, 踩單車etc.

複式洋房

我會12月搗, 比吓意見啦!

子爵府

我請個囡既同學仔,15個小朋友左右,都係2歲半至3歲.我在天水圍會所攪呀
其實我唸住找人扭氣球及帶玩遊戲,我問左一間叫partymagic.,佢話1000一小時.
如果唔搵又怕好悶,但你話波波池我都有唸呀,但係我家的波波池好細,我怕小朋友唔夠玩,
不過其實都可以租玩具呀!eg:大波波池,滑梯,車仔,馬仔等
我都希望人地唔好唔會我意思係叫佢比利是啦,我只係唔想買左一大堆禮物,但係又唔啱玩或者有相同,就浪費人地錢,我都只係想大家一起玩吓歡聚吓

子爵府

原帖由 bbhappy68 於 10-11-30 14:13 發表
我請個囡既同學仔,15個小朋友左右,都係2歲半至3歲.我在天水圍會所攪呀
其實我唸住找人扭氣球及帶玩遊戲,我問左一間叫partymagic.,佢話1000一小時.
如果唔搵又怕好悶,但你話波波池我都有唸呀,但係我家的波波 ...

大宅

原帖由 bbhappy68 於 10-11-30 14:13 發表
如果唔搵又怕好悶,但你話波波池我都有唸呀,但係我家的波波 ...

$1000一小時又唔貴喎~
我打算諗d家庭/親子遊戲一齊玩~
我唔會租玩具喇, 因為book嗰間房隔離就係兒童遊戲室(室內), 有滑梯,捐山洞,小屋, 另外自己帶d玩具去玩~
你嗰度有冇地墊? 其實有冇需要放d玩具喺地墊上面俾小朋友坐喺度玩呢?
食物方面你會自己整定order呀?
除咗cookies, 你仲會唔會送小禮物?

子爵府

我個場無地墊呀,我唔會放啦,因為都唔係baby啦,個個都走黎走去了,如果放玩貝,可能會放在檯,最好有小朋友檯仔啦,我會問會所借幾張用.
食物我唸住叫大家樂小食同埋自己整三文冶呀,一共10樣左右,唔知夠唔夠呀!
小禮物我會送cookies,一人四塊一袋,只係咁多又好似好小,可能再送每人一包糖啦^^

大宅

原帖由 bbhappy68 於 10-11-30 14:44 發表
我個場無地墊呀,我唔會放啦,因為都唔係baby啦,個個都走黎走去了,如果放玩貝,可能會放在檯,最好有小朋友檯仔啦,我會問會所借幾張用.
食物我唸住叫大家樂小食同埋自己整三文冶呀,一共10樣左右,唔知夠唔夠呀!
小禮物我 ...

唔知我個會所有冇小朋友枱仔借(我估冇)~

你有幾多個大人+小朋友呀?
我大約有1x個大人+6個小朋友左右, 我預8款食物+cake~
如果有時間, 我想自己整幾款小食/甜品~

子爵府

我有大約25個大人,15個小朋友,
我其實都唔知要預幾多盤食物,太小又怕人地唔夠食,太多又怕掛住玩和傾計唔會食好多
我都唸住整幾款小食,你唸倒整咩都提供吓給我,我真係唔知整咩好

大宅

原帖由 bbhappy68 於 10-12-1 00:26 發表
我其實都唔知要預幾多盤食物,太小又怕人地唔夠食,太多又怕掛住玩和傾計唔會食好多
我都唸住整幾款小食,你唸倒整咩都提供吓給我,我真係唔知整咩好 ...

你有咁多小朋友, 可以整多d小朋友鐘意食既野~
廿幾個大人應該10款左右, 仲有蛋糕嘛~~~
我打算整芒果布甸, 腸仔火腿, 沙律, 粟米, 啫哩糖, 菠蘿腸etc....呢d簡單易整, 小朋友又like~

男爵府

好媽媽勳章

你book左幾號呀??我仲諗緊book唔book好!!
foods我諗左d~~
雞翼(瑞士汁,檸檬,炸)
串燒
凍肉盤
金菇(露笋)牛肉卷
...煙肉腸仔卷
炒飯
意粉
冷面
春卷,咖喱角
菠蘿腸仔
三文治
薯蓉
蒜蓉包
牛柳粒
葡汁蔬菜
曲奇
cupcakes
烤丸
魚手指
sushi
桂花,椰汁糕
布甸
啫喱糖
~~暫時諗到甘多~~
會整10-12款^^
原帖由 bbhappy68 於 10-12-1 12:26 AM 發表
我都唸住整幾款小食,你唸倒整咩都提供吓給我,我真係唔知整咩好 ...

大宅

食身足夠了. 因細路都是玩多. 樣樣有淨少少仲浪費.
遊戲: 火車捐山窿, 麻鷹捉雞仔, 大風吹.
家長和小朋友 (報紙傳球) , 兩隊, 一隊幾pair家長和小朋友.

洋房

where?

where did u book?
i am looking for a venue

原帖由 che9 於 10-12-16 01:35 發表
你book左幾號呀??我仲諗緊book唔book好!!
foods我諗左d~~
雞翼(瑞士汁,檸檬,炸)
串燒
凍肉盤
金菇(露笋)牛肉卷
...煙肉腸仔卷
炒飯
意粉
冷面
春卷,咖喱角
菠蘿腸仔
三文治
薯蓉
蒜蓉包
牛柳粒
葡汁蔬菜
曲奇
cupcak ...

洋房

where is the clubhouse?

can u pm me the clubhouse?

原帖由 ilovebabybaby 於 10-11-30 09:58 發表
打算幫仔仔喺會所攪一個3歲生日會, 大約有5-6個2-3歲既小朋友, 請問有咩遊戲適合?

可否分享下回禮禮物&場地佈置?

邀請咭上, 如果唔想人地送禮(只想大家一齊參加開心下), 請問應該點寫會好d?

另外有冇其他野要注意 ...

禁止訪問

珍珠宮

畀面勳章

邀請咭內容咁寫好唔好....

各位 daddy mami 唔洗買禮, 如果真係想表示心意, 不如你哋自行將買禮物嘅錢捐比心儀嘅慈善機構.

不過如果真係無禮物, 生日果位小朋友會唔會無咁開心呢.....

首頁

尾頁

跳至