懷孕前後

跳至

首頁
12345...20

尾頁

男爵府

Re: 有無06年3月MaMi吹下水呀?

今日無返工, 去左睇陳麗燕醫生, 做左超聲波檢查, 見到bb心跳, 預產期係3/6, 之後, 我又去左廣華度登記, 會係9/1做產檢!!

別墅

KG,,,不如數下有几多個同胞囉, 好似都有八個.
近排好熱呀! 無咩心情, 你呢? 雪條, 凍飲又吾得,,,,,

好在係公司可以休息下, 吾算太多嘢做.
係呢, 你做邊行

大宅

我都應該係bingo 左, 聽日第一次睇醫生..好緊張..我第一胎呀..依家勁想嘔..但嘔唔出...好辛苦 :-(

nice to meet you all!!!!!!!!!!!!!

別墅

Jerry豬媽咪, 嘩早我兩日咋...好興奮呀!!!
咁依家係咪甚麼都洗做, 多D休息就得

禁止訪問

大宅

RiceBear 3月16日左右 (自己計)
sin 3月11日

別墅

sin 3月11日
Buzz322 3月8日

別墅

sin 3月11日
Buzz322 3月8日
KG 3月5日

別墅

322, 唉, 我都好鐘意食雪糕家, 我依家頂唔住先食, 同埋出絕招 - 放入口到幾秒, 再吞落肚(自己騙自己同BB羅), 如果頂唔住飲凍野就"拔"走晒D冰羅. 我呢, 公司係做FMCG既, 前一兩年忙到頂唔順想自殺咁制要轉位, 你呢?

別墅

Dear 322,
我真係未聽過唔石以飲奶喎, 不如你打電話問下佢點解唔飲得, 因為等你下一次覆診先問, BB又食小一個月營養啦!! 我依家會飲大肚奶粉喜康素及正常奶粉惠氏雲尼拿味羅(未大肚前飲剩), 因為喜康素既葉酸成份多過惠氏媽媽一倍有多, 同埋喜康素加有纖維以防大肚婆好易有既"便秘".(Watsons藥劑師話家, 可以睇下罐奶粉成份都有寫家)

別墅

Sin, 好似有另一個話題大家教大家預防止嘔法家. 努力呀!!支持你!!

民房

Jerry豬媽咪 寫道:
今日無返工, 去左睇陳麗燕醫生, 做左超聲波檢查, 見到bb心跳, 預產期係3/6, 之後, 我又去左廣華度登記, 會係9/1做產檢!!

Jerry豬媽咪,

咁橋嘅, 我原先都都諗住暫時睇住陳麗燕先, 但今日或者聽日都係會睇盧佩雲先, 因為佢平之餘加上依家得6個幾星期都睇唔到d o麥! 跟住諗跟睇董醫生或張國良醫生, 但就要等到8月尾同9月尾!!

我都係1/9係廣華做第一次檢查呀, 你幾多點呀~~

等待驗證會員

大家好... 我又入來報到!
我尋日又係去左陳麗燕到confirm 呀..

禁止訪問

子爵府

hi ~ 大家好, 我都係剛剛有左(7週), 我都黎呢度報到下先 請問幾時要去醫院登記架 ~ 我而家都係睇緊私家診所咋, 都未做第一次產檢, 請指教, thank you so much

大宅

剛從醫生處回來,他話只有5星期,胎和週數都一樣,3星期後再去看,可能只有5週,所以還未看到心跳.

男爵府

Hi buzz322,

我自己就每日食醫生開果d葉酸, 盡量唔飲凍野 (鮮奶除外) , 鮮奶當水咁飲 (因為我生大囝果陣, 都係咁, 佢d皮膚好白架), 同埋飲孕婦奶粉, 早d休息, 就係咁簡單! [quote]
buzz322 寫道:
Jerry豬媽咪, 嘩早我兩日咋...好興奮呀!!!
咁依家係咪甚麼都洗做, 多D休息就得

男爵府

我唔係住油美苑, 係你附近, 油麗村, 不過我見油美苑都有人入伙啦!!
KG 寫道:
你點知, 係咪我鄰居先? 咁快可以搬入去既?

我依家睇緊個女醫生嚮深水埗, 每次$250包葉酸, 我個朋友睇個產檢, 話個肚到時大D就會收$300, 但都好平, 我覺得佢願意解答問題, 但自己要主動D問羅!

男爵府

鬼咁早, 九點呀!!

peko625 寫道:
[quote]
Jerry豬媽咪 寫道:

Jerry豬媽咪,

咁橋嘅, 我原先都都諗住暫時睇住陳麗燕先, 但今日或者聽日都係會睇盧佩雲先, 因為佢平之餘加上依家得6個幾星期都睇唔到d o麥! 跟住諗跟睇董醫生或張國良醫生, 但就要等到8月尾同9月尾!!

我都係1/9係廣華做第一次檢查呀, 你幾多點呀~~ [/quote]

男爵府

咁啱既, 唔知有無見到你啦, 你幾點去陳醫生到架?我尋日2點先入去, 2:25分已經走左啦!!

ardnas65 寫道:
大家好... 我又入來報到!
我尋日又係去左陳麗燕到confirm 呀..

首頁
12345...20

尾頁

跳至