跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇媽咪d仔女今年九月入讀于良發小學

我個女今年九月會入讀于良發小學,有冇人知呢間小學教學方法係點?謝謝!
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

男爵府

Re: 請問有冇媽咪d仔女今年九月入讀于良發小學

我個仔都係呀!!!
你唔係第一志願咩???唔明你點解咁問?????

大宅

係就係第一志願,不過係我老公的第一志願,我其實想選正慧小學,因為:有個朋友係中學教師,佢話全北區最好係正慧。而且正慧係佛教,而我個女間幼稚園也是佛教,所以佢會比較適應佛教的禮儀。但正慧就要撘校車。而于良發就係我屋企樓下(我住係昌盛苑),不用坐校車,我重可以
[img align=left]http://img.mms.sohu.com/mms/1420/81/14881/p1.gif[/img]

男爵府

容許我搭句咀 .....

我六月識了一位媽媽, 佢囡囡係于良發讀小二 .... 據佢所講, 依家已經唔係太多功課 ... 而個默書範圍之所以多, 係因為佢地改了隔個星期先默一次, 中文英文一人一個星期, 請放心 !!

我女讀正慧小一, 佢地默書都係同于良發咁樣, 而個範圍由三至六課不等, 仲有樣叫自由默 .... 俾個 topic 你, 你自己溫, 寫得岩就有分, 寫錯唔扣分.

大宅

謝謝你的資料,唉!而家個女讀書好似我都要一起讀咁,覺得有些壓力!

男爵府

哈哈!! 男人就係鐘意近!
我就無同意老公(佢鐘意嘉福榮真,因為近!),我就覺得于良發好啲,最終我自己選咗!!

大宅

hinhei,

軒會搭校車定保母車??問左價未?

複式洋房

正慧的中一派位派得好吾好嫁?

男爵府

吓.........唔知呀!!我係學校報校車囉!$250 一個月!!
不過仲未報,因十六號考編班試個日先報名,不過軒要行畢業禮,所以叫人待做!

男爵府

嘩 ... 你架校車都幾貴喎 !!

男爵府

:-(

大宅

hinhei,

I have to pay $240 a month.

男爵府

最貴我...........

別墅

我又報吓先, $230 呀! 仲糸自己屋企樓下停車場門口上落, 唔怕日晒雨淋.
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

男爵府

POLLY .... 我女間校巴公司 ... 由你屋苑去到我女學校 ... 都係 $200 咋喎 !!

你個架係唔係保母車, 唔係校巴 ??

別墅

糸校巴嚟家! :-( :-( :-(

仲講明得嗰日報名, 唔系要等到10月呀! 我諗搭校巴可以駛入學校先上落車, 咁全安d, 所以無同保母車格價囉! 你知啦 我個大少幾鐘意周圍走家啦...

如下雨, 唔知學校有無安排接待下搭校巴d 小一生呢?? , 唔糸佢点又顧書包, 又顧把傘呢!! 真令人擔心呀!! :-( :-(
我個"得意" 越來越難搞!! :-o :-o :-o :-o

男爵府

:-( :-( :-(

男爵府

都係我唔好 .... 唔應該去刺激你地

男爵府

係囉!
最衰都係你!!
hehehheheeeeeee

別墅

hinhei,

快d 去格吓價! 十月轉車咪得囉.... 唔駛 :-( :-( :-( 媽咪錫晒吓, hehe

首頁

尾頁

跳至