產前產後

跳至

大宅

知道係女有D唔開心

我照左知道係女,我有D唔開心,因為我老公鍾意仔,其實我都鍾意女,但見佢知道之後個人落晒型,我就開始覺得唔開心。有冇人好似我敢呀? :cry:

大宅

Re: 知道係女有D唔開心

既然你都鐘意囡的都無問題. 至於你老公比較鐘意囝. 咁你同佢講囡囡會嗲, 又close d架. 其實比d時間佢. 好快佢會覺得只要健康, 囝囡其實唔係大問題. 最終佢一樣會好錫bb的.

別墅

我同你的case差不多, 我就調返轉, 我老公無所謂, 我就想幫老公生返個仔仔. 你第幾週呀!! 是否confirm呢 ?

大宅

哇, 如果比我一定開心屎啦!! 女好呀!
不過我老公一樣係比較中意仔.

將來如果我有左,
知道肚中係仔..我想我會有d失望,
不過絕對吾會吾開心囉!

如果係女, 我一定開心到發傻

洋房

dream_cool00,

唔好咁唔開心啦. 你要同老公講而家生個囡下一次生個囝, 重有大把機會. 唔使唔開心. 同埋你而家多週呀? 醫生又冇話肯定係女呀? 會唔係好似我咁唔準呀?

大宅

照左知道係女, 你有無親眼睇到呀 ???
你第幾胎呀 ?? 我第一胎照到係囡都好失望, 我知道我老公鍾意仔, 但事實無得改變, 佢就話都要有個囡架, 生多個, 可能會係細佬呢, 到時兩姊第咩有伴囉...........
依家生左個囡出黎, 我老公不知幾錫佢, 所以你唔洗太失望, 仔囡都係自己生, 最緊要健康, 如果生出黎有問題, 就算係仔咁又點.......

子爵府

其實我同你一樣初初知道係囡囡既時候都有D唔開心架, 不過我其實就鍾意女既, 我都有問老公有冇失望, 佢話好鍾意囡, 況且唸住生兩個, 所以唔care第一胎係男仔定女仔, 我同d朋友講佢地都話生女仲好, 起碼女仔孝順D, 跟媽媽多D, 又冇咁激氣, 有個朋友同我講過呢句說話令我而家已經冇唔開心lu, 佢話 : "係男仔定女仔都係上天賜比你既, 呢d係你既福份同埋同bb既緣份, 有d人想有bb都好難, 何解咁介懷係女仔定男仔, 莫非女仔你會唔要佢咩 ?" 聽完都覺得又係既, 生bb係一件開心既事, 生左出黎咪一樣咁錫佢, 始終自己既, 所以唔好唔開心啦, 唸住bb出世時笑住咁望住你, 你就唔會唔開心架喇, 開心d啦

琥珀宮

bb健康係最重要

男爵府

dream_cool00

其實仔女都冇所謂啦, 最緊要係個 b b 健康.我初時諗住第一胎生仔,第二胎生仔女都冇所謂,點知照左係女,初時都有 d 唔開心架.不過當佢一日一日o向個肚度大.仲有出左世佢咁得意就會咩唔開心都冇架喇.而家我個女都不知幾o爹,成日 daddy daddy咁.到而家下一胎先再諗 lu.

伯爵府

仔女都一樣姐!
駛唔駛唔開心呀?!
個bb健健康康咪得囉!
仔女都係自己生, 唔駛咁介懷喎!

大宅

聽完你地安慰,我都開心D,不過唔開心嗰個係老公,我而家17週,醫生話十分肯定,因為照到陰唇部份,我未見過我老公落晒型,神不手舍個樣嫁,所以就有D唔開心囉!

子爵府

我都是剛剛照到係囡囡,有d不開心,而我個蝦子餅開頭都很想是仔仔,但他見我不開心返過來安慰返我,想想吓囡囡未重好可以和他扮吓靚,幾好。

複式洋房

老實講,第一胎我係到生左出黎至知係女,
即時好失望,老公就話仔女都冇所謂啦,
但我同老公一路都好鍚個女架,
同埋我發覺女係乖巧好多,又定性,
又識氹我地,嗲我地,第日又顧家d.
如果我只生一個,我都寧願是女,
現在我陀了第二名,已照到係仔,
但我都覺得我會鍚個女多d既.
所以唔好咁失望啦.

寶石宮

2019新春慶豚圓 2019勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

最緊要健康,唔好諗咁多啦。
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

洋房

我剛剛同你相反,老公超級鐘意囡,點知照到係囝,佢不知幾失望,我見到佢咁都好唔開心,我自己就覺得囝囡都無所謂,因為一定好錫佢,後來佢又話無所謂,仲話最好要似佢咁高大、教佢玩健身添。所以你唔好唔開心、反而儘量養胎、食D有營養食物,等你個囡肥肥白白,咁你老公自然鐘意啦!

大宅

fio,
我同你case完全一樣, 老公又係超級鐘意囡,仲話要生三個女. 我仲未知囝定女,不過我都擔心佢會失望,我都係囝囡無所謂,因為自己

洋房

January,
老公隨即問醫生要生多個女、要等幾耐先可以再生...就算真係再生,都唔到我哋話事啦,如果有係囝咁點算,好似唔駛錢咁。

侯爵府

esmehouse 寫道:
最緊要健康,唔好諗咁多啦。

同意呀!!

禁止訪問

睛靈勳章

大宅

dream_cool00 寫道:
我照左知道係女,我有D唔開心,因為我老公鍾意仔,其實我都鍾意女,但見佢知道之後個人落晒型,我就開始覺得唔開心。有冇人好似我敢呀? :cry:

我大哥同細佬同你老公一樣非常鍾意仔的,不過倆個都生左女...佢地當時都好唔開心,bb未出世時,佢地仲唔係幾想承認自己個bb會係女tim。不過好明顯,佢地依家不知幾錫個女。
我大哥個女出世時非常難攪,而我大哥當時仲因為唔想我地騷擾佢個女而同我地全家反哂面tim!到左依家,不時掛響佢口邊的就是:什麼也不緊要,最緊要係唔好攪到我同我個女!
而我細佬就十足十一個湊仔公咁,見佢非常之熟手咁幫個女換片同沖涼,你就知佢俾左好多心機落去對個女!
Sorry, 講太多了,其實我只係想講,當你老公見到個bb出生後,一齊就會唔同喇。當然,依家你要比d時間佢,不過你都唔好唔開心lor,你有無聽過坊間有云「生仔好聽,生女好命」呢?
gardenwoods

跳至