樓市動向

跳至

首頁

尾頁

民房

我唔熟行情, 但聽講灣仔區D 蚊型舊樓租金回報可以 >6%..............

大宅

原帖由 amchk 於 10-12-1 14:21 發表
我都係住鴨利洲, 但我要俾地租喎...

至於鴨利洲大街, 而家水位唔算多, 同埋都幾舊, 基於地鐵概念, 今年年頭已經升左好多, 而且有幾幢仲係傾緊成幢收購.

...

應該除O左悅海&海怡,冇幾多係88年後入伙O個喎
講真而家市區2百萬可以選既一定唔多,
大街有O的都返新O左,不過未必有2百萬樓下O蘿
要好租(4%以上)一定係O的舊樓先比到O架啦

洋房

Thanks MRNT兄, 依幾年工廈升得好勁, 估唔到工廈車位都跟到.

原帖由 MRNT 於 10-12-1 10:27 發表
我睇開上葵涌果d,03-05年十幾萬一個,早排再問,升到四十幾,但租金反而升得少。由1800升到2300左右。

住宅車位就升得少,以麗港城為例,同期賣四十既而家都係五十幾。 ...

伯爵府

原帖由 好一個爸爸 於 10-12-2 00:58 發表
我唔熟行情, 但聽講灣仔區D 蚊型舊樓租金回報可以 >6%..............

咁你要去財叔個邊, 佢買銅鑼灣同灣仔d 樓收租. 佢話而家好貴, 同埋佢間套房租俾外國人. 所以租金回報高D.

http://blogcity.me/blog/reply_blog.asp?f=WM38XDGCY6148392&id=250362&page=1&catID=0&catType=&keyword=&searchtype=&self=false&seq=desc

珍珠宮

原帖由 wensi 於 10-12-2 10:13 發表

咁你要去財叔個邊, 佢買銅鑼灣同灣仔d 樓收租. 佢話而家好貴, 同埋佢間套房租俾外國人. 所以租金回報高D.

http://blogcity.me/blog/reply_blog.asp?f=WM38XDGCY6148392&id=250362&page=1&catID=0&catType=&key ...

好講學問下

伯爵府

原帖由 hiragana 於 10-12-2 11:15 發表

好講學問下

係ga, 個邊d 人好叻, 我lee d C9仔要睇多幾次先明. 當學下野, 原來有人咁做.

珍珠宮

原帖由 wensi 於 10-12-2 11:27 發表

係ga, 個邊d 人好叻, 我lee d C9仔要睇多幾次先明. 當學下野, 原來有人咁做.

係啦...

尤其係加按吐現再買.... 同老公講過. 佢話太危, 但有時有危才有機..

還是我太進取??

伯爵府

原帖由 hiragana 於 10-12-2 15:53 發表

係啦...

尤其係加按吐現再買.... 同老公講過. 佢話太危, 但有時有危才有機..

還是我太進取??

如果層樓供完 OR 欠好少, 我覺得計好數又OK. 加按5成都好safe GE. 值2百萬加按一百萬分30年而家供around3千2, 去買多一層又係俾5成ge 都好safe. 當又係借一百萬. total 6千4.

當然要計好數, 你地收入同資出. 有無後備金

首頁

尾頁

跳至