嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

huggies 紙尿片

紅色和白色有什麼分別?那種較好用?

大宅

Re: huggies 紙尿片

原本用開pampers,現在我用白色,冇用過紅色,覺得白色同pampers差不多,但就平d

子爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

我覺得紅色厚d少便之後會好重唔係噤好用,都係白色好用d同埋薄d

男爵府

janetngan2 寫道:
我覺得紅色厚d少便之後會好重唔係噤好用,都係白色好用d同埋薄d

Sorry!白色即是什麼種類?我有~頂級柔適coupon

Don't worry!Be happy!

珍珠宮

醒目開學勳章

白色 = 頂級柔適

侯爵府

chingbb 寫道:
[quote]
janetngan2 寫道:

Sorry!白色即是什麼種類?我有~頂級柔適coupon [/quote]

白色就係……頂級柔適喇 我係huggies的忠實fans黎架

男爵府

Hi!霖格格,
o甘Huggies係唔係好好用?我想比bb試o下 其實我都用過Huggies初生, 但覺得麻麻地~我諗現在bb可以著大碼(佢得16lbs)

等待驗證會員

chingbb

如果你BB得16LB著中碼就可以, 我BB本來都用開HUGGIES, 但綠茶新裝搞到佢背,腰及PATPAT起晒紅點!

男爵府

o下 AJ,
o甘好大幾會係bb皮膚敏感wor!我bb用緊Pampers的特級棉柔 :lol: o甘唔同佢轉law!

等待驗證會員

chingbb

我估好多人投訴佢地D新裝, 因為我打去一講佢地都好順攤話換另一隻包裝的片比我, 但我唔要, 我同佢換左一堆巾巾 :-P

侯爵府

chingbb:
我就覺得好好用, 雖然比一些pampers, nepia鞋o的, 但從未試過漏尿, 所以一路都係用佢, 我BB現在約20磅, 都係剛剛轉中碼, 見你BB 16磅, 應該中碼可以, 或者我BB patpat比較細, 不過要留意, 有些媽媽話用過新裝(加了綠茶成份), 出現過敏, 如果你要用huggies, 就要多加留意, 我BB昨天試過5片, 暫時都無事.

侯爵府

AJ:
想問下你BB用了多久(片數)才出現過敏?? 因為昨天試過5片也沒有問題, 而我都有留意一些BB用過新裝出現過敏, 所以都好擔心霖霖會否同樣出現過敏, 還到處找舊裝買, 接著我老公的舅母給了我很多新裝片片, 故且試試咋.

男爵府

Thank you for all mama 我諗都係用Pampers先,我囡囡d皮膚較易敏感

等待驗證會員

霖格格

都應該用左幾片到, 最先係半夜瞓覺用, 第2日中午99同佢沖澡就發現, 當時仲以為係d咳藥水敏感, 我放工返去睇, 一睇就知係片片問題先停用(因為之前有bk媽post過bb用後敏感既相)! 後來我同佢塗aqueous cream隔左一日就好返

或者你bb用無事, 你密d留意下先

首頁

尾頁

跳至