烹飪搵食

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有冇媽咪食過以下2間餐廳的自助餐

想下星期同屋企人食自助餐,請問todai & 尖沙咀帝苑酒店,邊間多啲野食呢,2間都問過,價錢差不多,唔知食物種類,例如海鮮,邊間會多啲呢,都會海逸食過1次,好多野食,但甜品令我失望,請各位媽咪比啲意見,thank you.

大宅

Re: 請問有冇媽咪食過以下2間餐廳的自助餐

請問你食Lunch? or Dinner?
如果你想食海鮮, 本人覺得Todai Dinner Buffet抵食啲, 起碼有龍蝦食(每人每次取半隻, 可以番轉頭再攞, 最好等啲人散咁少少先去攞, 唔駛排隊, 放心一定有得食, 我去過咁多次未試過冇)任食ge, 無限每人食幾多(有啲酒店係會限每人半隻ge), 有生蠔, 長腳蟹, 重有海膽壽司, 甜蝦壽司等, 還有刺生, 海蝦天婦羅, 嗰度啲烏冬幾好食架(要試下), 重有甜品梳乎厘, pancake, 多款芝士餅(好細件, 方便食多幾款), 雪糕等等, 不能盡錄, 啲嘢夠新鮮, 同埋一定可以回本, 另他們比較嚴謹, 你攞開生ge食物後, 若你再去攞熟ge食物, 啲職員會叫你分開攞, 驚會交x感染嘛!

而帝苑, 我覺得Lunch好食過Dinner, 不過我都好少去食, 最多係去todai, 你見以上我寫咁詳細就知la!

以上純粹個人意見, 若有人認為我講錯了, 請更正吧!
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

大宅

Msfriendly, 好多謝你的回覆,我是想和家人吃dinner的 buffet,睇咗你祥细的介紹,我想我會首選todai的buffet,我都覺得食buffet最緊要多野食同啲食物要新鮮,最後,再一次多謝你的回覆,因為我等了很久也沒有人回覆我,thanks。

大宅

ivyshan,

唔駛咁客氣la, 將我所知的話比你聽, 記得打電話book位呀, 咁你食得開心啲la, 希望我冇介紹錯比你.

http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

子爵府

For Todai, just to remind that it is FREE of charge for kids under 6 gar

大宅

如有老人家, todai 唔係咁好, 因大部份食物都係日式 or生野, 中式熱盤唔多, 請留意!!!

大宅

613,多謝你的回覆,thankyou。

大宅

yuetmama,多謝你的回覆,thankyou。

大宅

MsFriendly 寫道:
請問你食Lunch? or Dinner?
如果你想食海鮮, 本人覺得Todai Dinner Buffet抵食啲, 起碼有龍蝦食(每人每次取半隻, 可以番轉頭再攞, 最好等啲人散咁少少先去攞, 唔駛排隊, 放心一定有得食, 我去過咁多次未試過冇)任食ge, 無限每人食幾多(有啲酒店係會限每人半隻ge), 有生蠔, 長腳蟹, 重有海膽壽司, 甜蝦壽司等, 還有刺生, 海蝦天婦羅, 嗰度啲烏冬幾好食架(要試下), 重有甜品梳乎厘, pancake, 多款芝士餅(好細件, 方便食多幾款), 雪糕等等, 不能盡錄, 啲嘢夠新鮮, 同埋一定可以回本, 另他們比較嚴謹, 你攞開生ge食物後, 若你再去攞熟ge食物, 啲職員會叫你分開攞, 驚會交x感染嘛!

而帝苑, 我覺得Lunch好食過Dinner, 不過我都好少去食, 最多係去todai, 你見以上我寫咁詳細就知la!

以上純粹個人意見, 若有人認為我講錯了, 請更正吧!

MsFriendly ,
請問Todai 係邊架?同埋幾錢呢?

大宅

foreverko,

Todai
地址: 尖沙咀美麗華商場地庫
電話: 2375 9339
價錢: lunch buffet : Mon - Thur $98 +10%
Fri - Sun & P.H. $118 + 10%
dinner buffet : Mon - Thur $238 +10%
Fri - Sun & P.H. $258 +10%

Free of charge for kids under 6.

每食滿$200有一個印花, 儲夠指定印花會有嘢送, 例如: 儲夠6個印花會送lunch buffet等, 詳細要睇番儲印花嗰張咭.

P.S. 平日食都好多人, 最好先打電話去book位, 和問清楚價錢(唔知會唔會加咗價, 我有兩個幾月無去).

[/quote]
foreverko寫道:
MsFriendly ,
請問Todai 係邊架?同埋幾錢呢? [/quote]

大宅

請問 Todai dinner buffet 的刺身種類有些什麼,有沒有甜蝦和海膽 ?

大宅

刺生只有幾款, 刺生冇海膽和甜蝦, 而壽司就有海膽、甜蝦、象拔蚌、三文魚、吞拿魚等好多好多, 另外重有幾款係即叫即做的手卷.

stanleypyk 寫道:
請問 Todai dinner buffet 的刺身種類有些什麼,有沒有甜蝦和海膽 ?

大宅

MsFriendly,
thanks !!

首頁

尾頁

跳至