跳至

首頁
23456...7

尾頁

大宅

Re: 香港基督教服務處有playgroup

BB-C,

其實我都覺得ok呀 ! 可惜個個bb都扒到彩色彩虹, 但我"盈盈"就太怕醜, 只係度哭唔肯扒囉 ! 希望佢參加左呢個playgroup個人會開朗d, 唔會再咁怕陌生人就好啦 !

其實我同老公放工返到屋企已經成7點幾8點, "盈盈"通常就係9點前開始訓, 當我同老公沖完涼食完飯, 佢都扭眼訓, 所以我同老公都陪唔到佢玩, 只好叫印印同佢玩毛巾蓋玩具同扒扒囉 ! 至於拋波就完全玩唔到囉 !

複式洋房

講起做功課,我地唔係日日都有時間做,但做親都要搵D新奇刺激又好玩的物件吸引佢去搵。邊得o黎咁多新o野玩喎~~

個課室實在太"高"喇 ,抱住亞b行足幾層樓,真係行到我地兩公婆都濕晒。好在早o左到,有 d 時間去warm up咋。

勝在人少少,導師可以觀察每個小朋友,唔會有小朋友的潛能被忽略了喇~我地班o既小朋友發展不會很參差,大家一齊學新o野。我朋友個bb已經識企,但其他b未識,結果堂上所教學坐、學平衡,就變o左對佢個bb幫助不大。

BB-C,
上堂認唔出你bb(正正),這裡的相片和他現在的樣子很不樣,現在再望多幾次才認出來。

各位媽媽:
下堂可否講o下大家的網名呀~~我單靠望bb個樣,真係好難分辨邊個打邊個啊

大宅

搵野就日日放工都有同佢玩,
爬就成日都係度爬, 無特別加難度.

giy2000_hk,

我呀正張相係佢個幾月大, 我未返工果時幫佢拍既....係有D唔似, 不過因為我最鍾意佢呢張相(笑到我心都甜埋), 所以都無捻住換啦.....(等我update下個簽名, 放D新相先)

複式洋房

各位小朋友上完第1堂,
上第2堂o既時候,
大家都無上堂咁害羞。大家都有進步。

不過我有d奇怪,
小蝦唔係幾怕陌生人,
但何解一見親老師就有驚驚? ?-( ?-( ?-(

大宅

giy2000_hk,

可能廖太個樣都幾嚴肅架 ! 所以你小蝦有d驚驚囉 ! 應該遲d上多幾堂就無事好開心架啦 !

"盈盈"我都覺得佢比上1堂好d, 起碼肯扒來扒去, 上1堂直頭坐定定, 淨係周圍望咋 !

複式洋房

小盈盈,

有時都覺得老師大聲o左d,
佢上堂的學生多d,我地o個堂少d,
一時未調校自己o既聲浪

我都覺得''盈盈''比上堂大膽o左,肯多四圍爬。其他小朋友都活躍o左架~

大宅

giy2000_hk,

可能廖太習慣左大聲啦, 最緊要唔好嚇親d bb就ok ! 我就見可能未熟姐, 遲d玩多幾次熟d, 我相信d bb會更加活躍囉 !

大宅

我這兩天, 有時冇時, 抱住呀正, 就係度練習吹羽毛, 吹氣落佢隻手度..每次吹佢, 佢都係度笑, 哈, 今日佢真係吹比我睇, 見我吹, 佢又吹, 有風出果隻, 都幾開心呀.

複式洋房

小蝦祖母每次餵她吃粥時都會做吹的動作,小蝦是懂得去吹的;小蝦爸爸亦努力同小蝦練習吹吹,只是小蝦一味對著爸爸笑,沒有去吹吹。

大宅

你地d bb個個都識吹吹, 淨係得"盈盈"仲未識吹吹喎 !

複式洋房

正正真係叻,我都成日向住俊皓吹,但佢都係唔識吹吹。

上堂佢表現比第一堂好(起碼冇成日要我抱佢走),只係喊左一陣,唔知下一堂會唔會好D?

複式洋房

每個小朋友一堂比一堂有進步呀!

Lizzy,
俊皓係咪因為有父母在,所以在一眾陌生人前就特別黏你們呢?

複式洋房

giy2000_hk,

俊皓在陌生人前係特別黏住我

大宅

各位,

最新消息 :
今個星期日(10/2), 因為覲塘整燈工程, 改左係尖咀咀總部地庫上堂呀 ! 時間不變, 依然係2:00-3:00pm, 記得唔好去錯地方啦 !

大宅

小盈盈,我都收到通知,改於尖沙咀上堂呀!
不過小蝦昨日起發高燒呀~
希望星期日返到學啦!
各位同學仔,到時見喇。

小蝦媽媽 = giy2000_hk

大宅

小蝦媽媽,
希望小蝦快d好翻啦...我地班已經好少人啦...多d小朋友開心d呀.
係呢, 八掛問下點解頌靈會叫小蝦???點解會改呢個乳名?

大宅

HI, 各位,

我都改左名做"盈盈BB"呀 !

大宅

我真係唔知又開始接受報名啦 ! 走個陣攞左單張, 截止係10/31, 仲有時間諗下繼唔繼續參加, 你地覺得ok嗎 ? 會唔會考慮繼續參加呀 ?

我就諗"盈盈"真係進步左, 無之前怕陌生人陌生地方, 淨係識哭, 我係應該比佢參加, 等佢同多d bb一齊玩, 等佢開朗d ! 活潑d !

大宅

我就會再諗下, 因為唔係好多野啱正正. 不過主要係時間太難就, 個個星期日下午2-3, 有時想同呀正去郊外或去下人地度就好難, 好難安排到其他活動.....

大宅

各位同學仔,尋日學o左d乜o野呀?

盈盈bb,
我地就一定會比小蝦繼續參加,
時間照舊,但地點就希望改在TST,方便在崇拜之後,走過隔離上堂。但如果唔行,觀塘我都照去!

BB-C,
頌靈叫小蝦,係我o係照超聲波時,見到佢好細隻,初時叫佢做蝦米,大o左d之後叫佢做小蝦,一直用到而家。 :-P :-P

首頁
23456...7

尾頁

跳至