嬰兒用品

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

BB剪頭髮

仔仔依家4個幾月大,D頭髮成個超級剎亞B。我想幫佢剪,但唔知自己剪好定出去剪
如果自己剪,那裡有安全的剃刀買
如果出去剪,有無好介紹

侯爵府

Re: BB剪頭髮

俾我會自己剪, bb用品地方應該有果d鉸剪賣嘅.

侯爵府

minimon 寫道:
謙謙在2004年10月29日出世了!

複式洋房

minimon 寫道:

我想幫仔仔剪個光頭look,用鉸剪得唔得
要不要用剃刀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

我就帶個仔出去剪
我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

大宅

JonasMaMa,

請問你嗰把較剪係邊度買架?

JonasMaMa 寫道:

我買剪碎陰o既較剪o係我個仔冲凉時同佢剪

複式洋房

esmehouse 寫道:
我就帶個仔出去剪

請問去邊到剪?
有人話找上海師傅 (經驗好D喎)

男爵府

佢细果阵,我帮佢剪.而家大個D先出街剪,我o個o係将军噢

Zai_Zai 寫道:
仔仔依家4個幾月大,D頭髮成個超級剎亞B。我想幫佢剪,但唔知自己剪好定出去剪
如果自己剪,那裡有安全的剃刀買
如果出去剪,有無好介紹

大宅

我自己同佢剪, 我有一把削刀, 不需要技巧的, 只要削削削, 便可削薄頭髮, 也可以削短, 但又可以keep住個型!我見有d十蚊店有得賣!(jusco 10 dollar shop)

民房

請問bb3個月大可以帶佢去邊度剃頭呀?上海師父邊度有?
如果去做胎毛筆,師父會剃晒成個頭嗎?
請問有無人知做胎毛筆約幾錢?
第一任媽咪 - 謝西嘉 :oops:

民房

UP
第一任媽咪 - 謝西嘉 :oops:

大宅

等佢訓左就同佢剪

so far so good

大宅

阿囡d頭髮由出世到而家都係我幫佢剪架~
我只係搵普通較剪幫佢剪下前面比較長既頭髮再搵
九牙剪溝薄而後面就係咁易修齊就算架啦!so far o.k~

首頁

尾頁

跳至