心聲留言

跳至

首頁

尾頁

洋房

辦公室戀愛

雖然這個題目很老套, 但經常發生, 有沒有試過開花結果呢?或最後辭職不幹呢。

男爵府

Re: 辦公室戀愛

我同我老公係公司識嫁.

可能我0地公司係鬼佬公司, 而對辦公室戀愛比較開明.另外, 我同老公亦好大方, 大家都公還公, 私還私.所以除了好多時比人當做GOSSIP 話題, 都無問題.

我0地結婚之後都仲同一間公司做.不過後尾公司裁員, 我比人裁0左出0黎, 我老公之後都無心機係0個度做, 搵到第份工之後佢都走0左.

違規簽名-超版代刪

男爵府

me too - I know my husband in the same company, same dept. We did have the feeling while I was in the company - and did go out couples of time. People did have gossip but who care . Anyway, we only officially start after I quit from the company.

男爵府

以前有ex-bf在公司識but太closed後來

私穩越少, 日又對夜又對好悶,,...好分ending lu.

大宅

我都試過呀~~唔同部門都有呀~ 係好開心o既一件事呀.....
可以一齊返工, 食飯, 好開心, 好sweet...日見夜見呀~~

男爵府

以前做過幾間公司試過有 3 對係咁, 二對分左手, 一對就結埋婚生左囡tim.

不過以我見咁多對嘅經驗, 通常公開比人知個d, 就多數分手收場, 因太多輿論壓力啦!!

反為收收埋埋個對就可開花結果!!

侯爵府

我反而覺得日見夜見, 好悶唧. 有時嗌咗交, 面左左又尷尬, 想同d自己friend嘅同事呻吓又好似唔得咁. (但我唔係辦公室戀愛, 純粹個人意見. )

大宅

我同我老公都係同一間公司識ge, 都算同一部門, 但坐ge地方唔同, 嗰時佢屬於貨倉, 我屬於物料部, 我哋會公私分明, 做嘢還做嘢, 最抵c係我上司好多時專登叫我攞啲嘢比佢(我老公), 又話有啲單有問題叫我去同佢傾下, 咁咪照去lor, 做嘢之嘛, 佢玩唔到我ge! 只要自己堅定啲, 冇人可以玩到我哋! 後尾我老公辭咗職讀番書(讀電子工程, 以前叫T.I. 而家叫I.V.Y.)一直拍拖好耐先至結婚, 上年重生埋囝tim~, 數數下拍拖連埋結婚和生埋囝都有拾幾年lu!! (我做第一份工已識咗我先生架喇! )
http://www.ziq.com/z/f_l/3/7/%E8%81%96%E8%AA%95%E5%BF%AB%E6%A8%82%21%21.gif

大宅

我同我老公都係同一間公司架, 不過間公司就好大囉!(HKSAR), 我同佢就唔同部門, 不過就樓上樓下咁囉, 我係樓上返工, 佢係樓下, 本來, 照常理, 我地係無物機會會認識到, 但係因緣際會, 我就識左我老公, 而家有兩個小朋友, 今個月尾重係我地結婚10周年紀念

男爵府

我同我老公都係一間公司識, 響一齊之後我地就各自辭職, 其實都有 d 唔方便. 我記得有一次我響公司喊, d 同事話比佢知, 之後攪到到好大件事, & d 同事好多時好會拎我地出黎笑, 所以都係分開公司好 d.
其實開頭唔洗講日見夜見就最好啦, 不過見

公爵府

牛年勳章

在老公追我時, 佢就另謀高就, 而我直到現在, 仍在這公司工作, 所以我事同事都認識佢, 我同事都由拍拖直到結婚都在我司工作, 沒有什麼問題, 自己OK倒沒有問題 :wink: :wink:

大宅

我同老公都係舊公司同事, 我地個陣分別係自己部門的主管, 下面d 人知, 但都係好意說下笑, 我地都唔係好介意. 男未婚女未嫁架! 不過我地公私分明, 上班時間都 冇說電話或好少面對面說話, 通常講野都係為公事. 在公司附近都唔拖手仔.. 剩係有時係外面被d同事見過一起幾次, 同埋有一次一起去外地出 trip, 好開心.. 一直維持左3年, 我有新工, 離開公司, 佢之後一年先走, 其實最後一年我地已經同居左, 都可以表面睇唔多出架....係屋企有時都會說一下公司的事非同話下個衰老細, 都冇特別..

同事拍拖冇 mug 唔好呀..

男爵府

我未正式返工就識左我老公,而家份工都做了十多年了,
所以都無機會,但初初返工又或掉部門時,d人唔知我有男朋友/老公,都試過有人向我獻殷勤,最好笑果次是我生完第2個仔就剛剛轉部門,有個男同事向我獻殷勤,我同佢講我已婚仲剛剛生了第2個bb,佢話唔信,以為我玩佢。

水晶宮

我同我老公都係同一公司識架
初識時都仲係同一層樓, 佢成日比佢果 Group 同事笑佢
企起身偷望我
後尾調了組, 又唔同樓層, 都唔係成日會見到架
依家仲唔同site office 添啦
果時擺酒都幾開心架, 好似公司 annual dinner 咁
佢果 group 同事我又識, 大家反得好開心

禁止訪問

畀面勳章 環保接龍勳章

首頁

尾頁

跳至