跳至
[2004年或之前] 濕疹問題

首頁

尾頁

民房

濕疹問題

我個B 佢有濕疹,e+算叫做好番,但佢個身好乾,成日係到抓身,搞到傷哂,bb油加QV都好似無咩好轉,我想問重可以用咩同佢搽身會好D呀=.='''''''

大宅

Re: 濕疹問題

嘩~~bb油加qv都好勁潤架喎~~

咁你可以試下aq 你屈臣寺有得買,2幾蚊架炸

你可以試下, 多數媽媽係冬天時比濕疹bb塗, 因為好潤及厚身

民房

唔該哂,我想問個技野個全名係唔係叫aq呀?

子爵府

好媽媽勳章

Joe1026,
我bb6個月之前都有幾嚴重濕疹, 而家已經好咗好多, 雖然臨瞓前都仲有周身r, 但面, 耳及手較及腳較已經好返.
我諗, 聽你話bb抓身抓到傷(目西), 首先你要每個星期都定時同bb剪指甲, 因為指甲利就一定會損.
他開始食固體食物未?如果食緊, 千萬要小心, 唔好比含有蛋白質食物bb食住.
我都試過好多牌子cream, 但始終係qv最好.
bb濕疹最容易係因飲食引起, 我bb係飲人奶, 但都有濕疹, 原來係我媽媽俾d唔3唔4o既野俾我bb食 (如燕窩水, 白果糖水等) 叫也叫不住, 有一次終於出事, 之後, 佢就再無俾奶以外o既野俾bb食, 濕疹亦不治而好, 但近期媽媽又開始發傻, bb塊面又開始紅紅地.

aq全名好似係:aquare cream

民房

我都好小心佢食既野,但佢好敏感,上次煮粥落左小小牛肉,佢立即敏感,個身起哂粒粒,d粒粒好似比蚊咬咁,要睇醫生,今日我媽煮粥先落左d唔知咩魚,食食下佢就周身R,我睇下先知,佢又起身粒粒,唉...真慘,個身已經夠乾啦重敏感搞到佢一路r一路喊,幾可憐呀T.T''

侯爵府

好媽媽勳章

唉!點解咁細個人仔就要受埋d咁o既苦呢?
真係肉都赤埋,而家天氣咁熱bb好大汗要
勤d 同佢換衫至好呀!

子爵府

好媽媽勳章

我而家會同bb著夾衣, 佢就R唔到個身, 而腳就防止唔到

大宅

wendy_ho,

我隻河馬仔又係手手腳腳成日r 架wor,搽mug都差唔多, 久唔久d濕疹又會發作....真係見到佢都"鄧"佢辛苦 :-( :-(

首頁

尾頁

跳至