跳至

首頁

尾頁

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

BB痾墨綠色的大便

我亞B最近呢兩個星期都痾墨綠色的大便, 你哋知唔知點解? ?-( 會唔會係奶粉唔適合 ? 定腸胃問題 ? :-(

男爵府

好媽媽勳章

Re: BB痾墨綠色的大便

係因為過多既鐵質吸收唔到痾出o黎

大宅

chum 寫道:
我亞B最近呢兩個星期都痾墨綠色的大便, 你哋知唔知點解? ?-( 會唔會係奶粉唔適合 ? 定腸胃問題 ? :-(

唔好咁擔心, 我個b都係痾墨綠色便便, 醫生話d鐵質吸收唔哂,所以會痾反出嚟..Don't Worry..... :wink:

大宅

唔使擔心, 只要正常bb又冇特別扭計就ok :-P

PriscillaNg 寫道:
[quote]
chum 寫道:

唔好咁擔心, 我個b都係痾墨綠色便便, 醫生話d鐵質吸收唔哂,所以會痾反出嚟..Don't Worry..... :wink: [/quote]

男爵府

我bb食雪印,佢由出世到現在o的大便都係綠色呀,醫生佢地話黃色同綠色都係正常

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

Dear all,
Thank you for your advice, maybe I'm too worry. From the day 1 until I stopped breast feeding, most of the time my BB has yellow 大便. When I changed to formula milk雪印 for about 3 weeks, it's always 墨綠色. Anyway, I know what's happened now and there's to worry.

男爵府

好媽媽勳章 畀面勳章

I know what's happened now and there's nothing to worry.

首頁

尾頁

跳至