母乳餵哺

跳至

首頁
12345...6

尾頁

大宅

8月14日母乳聚會

這只是一個構思,因為今年八月的國際母乳餵哺周主題是「六個月後仍持續哺乳」,我在想,可不可以約同十多位正在餵大寶寶的媽咪,於本月底或下月初,在公眾場所進行一次集體哺乳行動?

複式洋房

Re: 大家有沒有興趣出席集體哺乳活動?

如時間許可,我會出席支持,但大女已不肯食媽媽奶,
小B 2個月,我地坐後面吖.
hello 我係小澄澄,03年5月1勞動節出世,名副其實的"labour day"哬 妹妹悅悅今年5月17日都出咗世啦.[/quote][img align=left]http://www.imagestation.com/picture/sraid67/p054cfd3fbfa20b9b78d06bc0e8689f06/fbda47d3.jpg.thumb.jpg[/img]

男爵府

2011至尊種植勳章

如果時間配合到, 我都有興趣出席.
我囝囝到時會係 14.5 個月大.

珍珠宮

我想出席,不過驚老公唔俾 :-|

我把平安留給你們,我將我的平安賜給你們;我所賜給你們的,不像世界所賜的一樣。你心裏不要煩亂,也不要膽怯。(若 14:27)
Happy moments, praise God. Difficult moments, seek God. Quiet moments, worship God. Painful moments, trust God. Every moment, thank God!!!

男爵府

過唔到自己嗰關!

大宅

支持支持,如果果日得閒既一定到~

公爵府

如果到時得閒, 我會出席, 到8月底, 囝囝會係17個月. 唔知可唔可以叫老公一齊出席呢?

大宅

我一定支持, 到8月ryan 21個月大。

複式洋房

如果時間許可, 我都會參加.
我叫璇璇, 英文名係Kyna, 2003-05-31出世. 我全家都係5月生日o架

版主

版主 好媽媽勳章 醒目開學勳章

譚媽媽,
好啊! 極力支持這個行動!
上月尾6月28日, 我有問過一些團體有什麼活動配合母乳周, 有是有的, 不過有點兒失望.我在想去年我們曾經在這裡問過集體哺乳行動, 大家的反應不俗, 當我正想要找你談談之時, 就見你這個提議, 真好啊!
上次跟你通過電話, 我收不到你的電郵, 請你給我電話吧.

讓大家一起從詳計議, 細心考量安排吧.
【母乳餵哺資料庫】 保 守 著 大 家 的 母 乳 路 ! 無 論 順 逆 , 願 大 家 都 以 喜 樂 和 盼 望 的 心 迎 接 喜 與 憂 ! 加 油 啊 ! 因 為 我 們 在 這 裡 耕 耘 的 路 上 , 有 的 是 扶 持 和 關 顧 啊 ! 願 【母乳餵哺區】 是 母 乳 家 庭 的 加 油 站 !

子爵府

醒目開學勳章

支持支持!!! 如果果日得閒既一定到~

男爵府

i will join!!! as i proposed to Health center and HK breastfeeding association last year, but finally was not sucessed.

男爵府

如果有時間我都有興趣

子爵府

幾時呀?
[img align=left]http://www.pau.com.hk/liwood/IMG_0764.gif[/img]Liwood Ma Ma [url=liwood.pau.com.hk/gallery]MyBB Album[/url] [email protected]

大宅

OK, 預埋我啦!
母乳餵哺
健康成功第一步

大宅

I'm interested, pls count me on if the time is ok for me, my baby will be 6 months on August.

大宅

我個bb仲未出世,精神上支持你地呢班積極鼓勵餵人奶既媽咪!希望你地既行動,能夠掃除社會上許許多多對餵母乳既偏見同誤解。

洋房

如果我未生得住, 我都想支持一下, 我囝囝28個月仍飲媽媽奶,懷孕時餵母乳其實也可行的........

複式洋房

when?
i'm also interested
:-P

公爵府

育兒性格勳章 想生BB熱投 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 BK Milk勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章

我一定支持,時間ok,我一定join.
俊曦網頁[url=http://hk.myblog.yahoo.com

首頁
12345...6

尾頁

跳至
你需要登錄後才可以回帖 登入 | 註冊