懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

Re: 可唔可以食魚生&壽司?

我食過一次咁大把, 但真係好想食ar.........
想問蠔食唔食得呀?

男爵府

當然唔好食啦! 你能唔能夠確保d魚生冇細菌
http://hk.myblog.yahoo.com/kakawong97
得閒黎睇下我的bldg啦!

珍珠宮

好媽媽勳章

我有bb果陣就照食既~林生之前果日都仲食緊元look既三文魚susi~嘻嘻

子爵府

昨晚我大哥買咗d返來食,我只係可以食一塊多d三文魚咋!仲要食得好慢果隻,好似食緊好珍貴食物咁 :-( :-(

]

伯爵府

我剛剛有左已經有食壽司, 上個星期仲買左海膽返黎食, 仲有食螺刺身

男爵府

環保接龍勳章

wongkaka 寫道:
當然唔好食啦! 你能唔能夠確保d魚生冇細菌

同意
應當一無罣慮,只要凡事藉著禱告、祈求,和感謝,將你們所要的告訴神。
神所賜、出人意外的平安必在基督耶穌裡保守你們的心懷意念。

禁止訪問

睛靈勳章

別墅

唔駛特登戒, 你搵d新鮮魚生食, 其實我睇過書都話孕婦食適量的三文魚係對bb腦部好.

我大肚時都有食, 又未試過痾, 依家呀b好鐘意食三文魚呀!!

伯爵府

HiPP勳章(1) 2018復活節勳章 親子王國15週年勳章 開心吸收勳章

哈哈!我都唔知食過無限咁多次,啱啱星期一先食完 其實,只要間食肆有信譽同埋乾淨,應該問題唔大呱!

複式洋房

我都照食, 但係只會去有信心既地方食, 醫生都話除左生牛肉, 豬肉, 雞肉, 雞蛋唔可以食, 魚生係一d問題都無!!
來我的facebook專頁看看吧! www.facebook.com/AlpsBabys

洋房

河馬仔 寫道:
我都照食, 但係只會去有信心既地方食, 醫生都話除左生牛肉, 豬肉, 雞肉, 雞蛋唔可以食, 魚生係一d問題都無!!

me2

侯爵府

我而家3個半月都無戎食壽司魚生呀,一個月都食兩次左右,唔好買百x廣場d魚生呀,唔係好新鮮架,壽司都還可以,因為我做過百x廣場嘅壽司部,所以了解入面d運作,我e家鐘意去目黑食壽司,好正好新鮮,抵食過元綠元氣.......

子爵府

我照食喎,大約1個-個半月食一次

大宅

我都有食, 不過吾係成日食. 但都盡量去d好d既地方食, 因為怕吾新鮮同

男爵府

我都有偷食!因為我老公唔俾!生冷野播!

別墅

大約1個月食一次, no problem wor!
should be eat more cooked type ! :-P

大宅

你0地就好啦…我老公完全唔俾我食呀…所以我到而家成7個月都未食過呀…我老公仲話生完之後都要幾個月後先可以食…

男爵府

BK Milk勳章

開頭都有食過一,兩次咁多.
但始終係生冷嘢, 忍住冇食了. 驚有菌...

禁止訪問

男爵府

我都好鍾意食o架 o甘元look算唔算有信譽的商店呀 軟殼蟹食唔食得
Don't worry!Be happy!

首頁

尾頁

跳至