跳至

首頁

尾頁

大宅

有無媽咪打算報KinderU

我想問下 2/7/05 試完堂0既mami, 妳地會唔會幫bb報讀?

Korbut, 個日因趕住走, 唔知下文, 請問係咪報讀左就最好買埋佢套flash cards? 不過, 好似都幾貴下

男爵府

Re: 有無媽咪打算報KinderU

siuman,
我就無打算報讀,因我決定報另外兩個playgroup,已經無時間了~~不過會買佢套英文flash card

大宅

calcal,

你打算join邊兩間呀!

大宅

calcal,

我都想知妳幫bb報左邊兩個playgroup, 妳好似都係住大埔架係咪? 錦妳報既又係邊區?

KinderU 套英文flash card 好似 $2,xxx , 會唔會教妳點用? 有無售後服務架?

Sorry ar! 錦多問題

男爵府

siuman, jenny~~
我報o左Littleton (愉景新城) o既 Kindermusik試,而Gymboree(中環花園道)試完堂都會報。你又住大埔o架?之前我住太湖花園,近排搬o左,不過都係搬番o係大埔~~出荃灣就近~~

我一直想搵printing house,跟同事講到講o左成個月,依然未搵到,費事再等,心都灰埋,咪稔住買囉,小b o既青春唔可以再浪費o架啦~~$22xx~~有無售後服務就唔知啦~~
教點用法?何太可能會話:你上我堂咪知囉

大宅

calcal,

我住大中, 太湖好唔好住? 想想地搬, 不過, 唔知邊暑好

我係 "教育小組 " 個邊見有個Ansonbaby幫d媽咪訂, 都係$1.05 - $1.50 一張, 唔知好唔好 ? 好似 Jenny 都會搵 Printing House 印, 得閒再問下佢先

放工啦!

男爵府

siuman,
太湖好住呀~~管理好,又近超市、火車站~~有會所,唔係因為有小b,我都唔駛搬呀 ,對到正個球場,好好view ,因為我以前打通o左d房,唔夠住先搬~~好彩同個新業主friend,有時都同小b返去會所游水~~

我都放工~~bb

等待驗證會員

請問你地知唔知join kinderU幾多錢一個課程? 試完堂問佢,佢又話EMAIL俾我, 點知EMAIL又無收費, 好似好神秘咁?

重有, 你地有無試過其他PLAYGROUP都有FLASH CARD呢部份呢?

大宅

津爸-爸B 寫道:
請問你地知唔知join kinderU幾多錢一個課程? 試完堂問佢,佢又話EMAIL俾我, 點知EMAIL又無收費, 好似好神秘咁?

重有, 你地有無試過其他PLAYGROUP都有FLASH CARD呢部份呢?

我打電話問過kinderU,試堂$180.00, 其后可每一堂計算$2xx, 我都覺佢好似好神秘咁...

別墅

你地好叻帶BB去荃灣�中環上堂,我住粉嶺;我自己最叻同BB去沙田,我都想同BB參加play group 。我先生未必星期六日都可以放假同我去。我放假工人就放假,自己一個去太遠搞佢唔掂,我見你地成日報名參加play group 好羨慕! :wink:

別墅

siuman

近日工作迫人, no time to chat in bk, sorry
如果報kinder u最好應該是買flash card一齊用, 因為lesson at home is important and if the class fee is
$2,200 for 10 lessons. I may join after 31 July (the trial class of Gymboree)

我正上一個家長講故事班, 其中有個媽是teacher in primary school, 佢bb已9 個月都是在kinder u 上堂, 她說ok

如果有MUM係參加了我幫忙安排的kinder u trial class, 再報kinder u 的class, 原來我可有$100 commission per baby, 我打算同大家分左d $, 所以如果有mum會報就話我知又或一齊報啦!

津爸爸, 我想kinder u唔會再offer $150 trial class, 上次係我煩了何太10幾次先有的, the standard rate is $180

男爵府

cookieng,
我住大埔,都係最叻帶小b去沙田~~o黎緊呢個星期日要挑戰自己,帶佢去中環返playgroup~~

子爵府

Dear calcal, cookieng,
我都想搵下沙田區有冇playgroup玩,因為出去港島區都幾係野概。
Josephing
calcal 寫道:
cookieng,
我住大埔,都係最叻帶小b去沙田~~o黎緊呢個星期日要挑戰自己,帶佢去中環返playgroup~~
:-)  :-)  :-)  :-)

大宅

calcal,
搭307一程車都okay既!
我個日打算早d出門帶囡囡上山頂行下

我諗妳得既 我最叻個次應該係帶囡囡由阿媽(葵涌)度出機場接老公啦!

別墅

I agree.....they sent email about their programme but did not indicate the price. 好神秘咁!! I looked other parents' schedule at the information counter....I think they have some kind of package (depends on no of classes you join)....!! I attended their trial class on 16 July.

Any playgroup in TW or TY areas?

津爸-爸B 寫道:

芷蘭清秀可人兒,柔情似水百花依。

等待驗證會員

Korbut,

咁係咪kinder u係$2200十堂呀? 你會幾時join?你知唔知有無其他package架?

Alicia媽咪,
我都係16/7果日試堂, 我地見過面架嘞!你唔會唔都考慮報?

別墅

Dear calcal :

你好叻挑戰自己,帶佢去中環返playgroup~~
我個囡唔肯用咩帶,唔坐bb 車, 只係抱好 "甘" 重要 "中前中後" 若沙田及大埔有 play group 就好

首頁

尾頁

跳至