論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

別墅

同BB番大陸會不會帶埋工人?

BB一歲時要番一次廣洲探親,但考慮緊帶唔帶埋工人?
如帶埋佢我要比首次簽證費用三百六,錢係其次,而係個工人性格好細路(24歲),平時我行街,佢見到平野都會不由自主o甘o第o野,叫佢企定等我又會行左去第度,如過番大陸唔見左佢我真係煩死。
但我又怕我攪唔掂亞B,帶個工人都話可以叫佢抱下BB。不過我同行會有老公同亞媽。不過亞媽好老,幫不了多少。
點呢?帶唔帶呢?如果唔帶我就會叫佢番公司宿舍住。各位比o的意見啊! ?-(

男爵府

Re: 同BB番大陸會不會帶埋工人?

聽你咁講,你個工人應是印印,
但佢地咁愚,又好似你話 "佢見到平野都會不由自主o甘o第o野,叫佢企定等我又會行左去第度",
大陸咁危,我就唔帶喇,唔見左就大大大大大零樂。
你都是想佢抱吓bb,幫吓手,1個bb我諗你應付到,何況仲有你老公可以幫下你。
唔帶。

別墅

佢係印印,中文勁好,好醒嘎(駁嘴),
但我亞仔成25磅啊!而且我條腰勞損不能拿太重野。番到去又要煮粥仔,又要帶奶粉同尿片。
不過我真係有預感佢會失終於大陸,番到去佢一定不停發問不停好奇,而且佢超級為食,佢試過同我去街時忍唔主要食魚蛋(又抱住我個仔唔肯比番我,要我好似傻婆o甘追住佢),不過佢好做得下,可以提好重野。

男爵府

佢雖然好做得,但唔見左咁點算
始終危險。可唔可以叫老公幫手抱bb。

大宅

agree with kfwong. 免得唔見了工人!

首頁

尾頁

跳至