自由講場

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

如何同小朋友介片??

我阿女3years old 但晩上仍然瀨
各位媽媽可以教下我o馬??

等待驗證會員

Re: 如何同小朋友介片??

我自己就冇刻意同佢戒,佢慢慢自己識得半夜叫痾,然後再冇瀨濕過片片,就咁戒左啦...
有朋友講過會半夜叫醒小朋友起身痾,不過小朋友訓得好好地,我又唔忍心叫醒.
bk閒人

珍珠宮

2024年龍年勳章

peony123 寫道:

I also want to know.
:-|

複式洋房

Kiwizaki 寫道:
我自己就冇刻意同佢戒,佢慢慢自己識得半夜叫痾,然後再冇瀨濕過片片,就咁戒左啦...
有朋友講過會半夜叫醒小朋友起身痾,不過小朋友訓得好好地,我又唔忍心叫醒.
叫醒阿女起身痾1-2次,
都瀨.....無計,仲瀨1-2次 :-( :-(

等待驗證會員

叫醒阿女起身痾1-2次,
都瀨.....無計,仲瀨1-2次 :-( :-(

或者未係時候,不如唔好咁心急戒住啦,我個小朋友都係三歲半左右先戒到, 個個小朋友都唔同,或者有d膀胱控制能力未發育好呢,慢慢黎啦
bk閒人

大宅

每晚臨睡前1hour唔好給bb咁多水飲..
臨睡前...可以飲少少+一定要去多一次toliet..
教佢...
"如果瀨濕床.. d床同枕頭會好唔開心
好像您洗頭有水入眼..媽咪唔俾您抹掉 (我bb好怕洗頭)
有尿尿就叫媽咪/姐姐"

每晚如是.. 我bb2星期介了片
張床肉記得加張 防水布 incase bb瀨濕
個個bb唔同.. 唔得住唔駛勉強.. 遲d都唔緊要..

禁止訪問

用戶要求終止服務

ec_2002h 寫道:
每晚臨睡前1hour唔好給bb咁多水飲..
臨睡前...可以飲少少+一定要去多一次toliet..
教佢...
"如果瀨濕床.. d床同枕頭會好唔開心
好像您洗頭有水入眼..媽咪唔俾您抹掉 (我bb好怕洗頭)
有尿尿就叫媽咪/姐姐"ec_

每晚如是.. 我bb2星期介了片
張床肉記得加張 防水布 incase bb瀨濕
個個bb唔同.. 唔得住唔駛勉強.. 遲d都唔緊要..

ec_2002h,

請問防水布邊度有得賣?thx!

珊瑚宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2018復活節勳章 開心吸收勳章 好媽媽勳章 BK Milk勳章

我個女都係, 而家仲用片.

別墅

人地教我2個小時前唔好比水佢飲,睡前去廁所,幾小時后再叫醍去一次,大約一個月就成功佐,現在再冇賴尿la,你試下la,good luck!

大宅

咁要唔要同佢著訓覺用個d學習褲呀??
thx^^

珍珠宮

2024年龍年勳章

我囝囝日片就介了很久﹐有幾晚試介夜片﹐點知都瀨左。
夜晚叫佢小便可能吾肯起身﹐點攪?

首頁

尾頁

跳至