嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

子爵府

急:bb眼仔有d藍??

bb眼白一部分藍白色,唔知係唔係熱氣?洗唔洗睇醫生?

仲有bb有d鼻塞, 見佢好多鼻屎塞住, 係唔係可以用個d吸鼻器吸? 有無用?

thx!!!!!!!!!!!!

男爵府

Re: 急:bb眼仔有d藍??

d 人話, 眼白藍係肚內有風, 唔係太嚴重, 都唔使睇醫生0既.

吸鼻器其實都ok,不過你先試下用濕棉花整成條狀"了"下個鼻, 睇下可唔可以"了"到佢出來.
不過如果鼻內太乾就唔好就咁用吸鼻器, 以免整損佢呀.

子爵府

唔該曬呀

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

飲肥仔水都得架

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

子爵府

肥仔水???中藥黎嫁?
thx

複式洋房

唔係中藥來架, 你萬寧睇下 !
我都買左支, 係藍白色盒架.

子爵府

but我b3個月,係唔係唔適合飲肥仔水住??個d藍色係唔係會自己退若唔嚴重既話?

thx

複式洋房

我個 bb 都係 3 個月多 dd 之麻, 冇問題架 !
醫生個好多 bb 都會有眼藍, 佢話會慢慢冇架啦, 唔洗驚喎 !

子爵府

thx!!!!

大宅

肚仔有風,用手同佢"初"下肚仔,or 拾蛋去黃放件銀器於蛋中,用沙巾包住隻蛋同佢"初"下肚仔。如果有風,件銀器會變黑。

首頁

尾頁

跳至