嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

大宅

請問有無媽咪比BB食Poly.Vi.Sol滴劑?

請問BB幾大先可以食? 可否混在奶中給BB食? 有需要食嗎?

大宅

Re: 請問有無媽咪比BB食Poly.Vi.Sol滴劑?

My son did take when he was 2 months old but under his doctor's instruction. We stopped when he was around 6 months old.
He got fever, suddenly, didn't know why. His doctor said better gave him some supplement while the mama milk couldn't supply.
It's sweet. However, why you want to give it to you baby? Better consult you doctor.

大宅

好媽媽勳章

我都有比bb食, 因為佢食得唔多奶同埋試過幾次傷風, 之後醫生叫我哋試下加入奶到比bb食, 食咗2個幾月, 好似底抗力好d喎.
My baby was born on 26Nov04

水晶宮

有冇指引話幾時需要食, 使唔使長期食

民房

my bb 8mths eat vit poly.vi.sol, 1 week 1 time :tongue:

大宅

As my daughter is a pre-mature baby, doctor suggest to feed this to her.

大宅

2019新春慶豚圓 2019勳章

我囝囝都有食, 請問係唔係日日俾佢食!!!

禁止訪問

大宅

I give my bb PolyVisol since about 2-3 months, once every day. I find that his 抵抗力 is better and do not get sick very often.

複式洋房

我個b都有食,我通常開一至兩安水開稀佢,我囡囡又飲得好似好開心咁,有時就放落d粥度,放落奶度就未試過

大宅

Hi, ceikie,
囡囡傷風都未清得晒, 我都想比佢試下 Poly.Vi.Sol

我通常開一至兩安水開稀佢
錦應該滴幾多?

Thanks!

大宅

我盈盈要長期食抗生素, 我怕佢抵抗力差, 所以都有比poly vi sol佢食.

齋食佢唔肯食, 唔鐘意隻味, 我就加入第一餐奶到 (1ml 入6安奶), 佢會照食d奶.

一日份量係 1ml, 無論開幾多水比佢.

複式洋房

按番你個b飲開既份量就ok架啦,唔使加多,用水開稀只係易入口d,bb又可以飲多d水

複式洋房

醫院d姑娘話最好係中午既時間餵比bb飲,佢話個段時間係最吸收喎

別墅

Dear all,

Could u please advise what is Poly.Vi.S ???

Tks

別墅

請問咩叫做Poly.vi.Sol呀

大宅

好媽媽勳章

係美贊臣出嘅維他命, 比bb食架.
My baby was born on 26Nov04

珍珠宮

醒目開學勳章

請問咁係咪普通藥房就有得賣架啦?  我b家下歲幾,成日都感冒,就呢次都病左兩個幾禮拜呀! :-( :-(  我仲想問,我b食緊西藥仲食唔食得架?

別墅

Dear all,

Could u please advice where can buy this one ar

洋房

jane9898

請問Poly.Vi.Sol滴劑中文係咩??

thanks
徐家的"小可愛", 2005年1月25日 東區醫院出生, 係爸爸同媽媽 "心肝寶貝"

首頁

尾頁

跳至