想生BB

跳至

首頁

尾頁

民房

打排卵針之後係唔係會肚痛架?痛到咩程度??醫生話痛得厲害要入院, 好驚呀!

請幫忙解答呀

民房

Re: 打排卵針之後係唔係會肚痛架?痛到咩程度??醫生話痛得厲害要入院, 好驚呀!

有冇姊妹試過...俾d意見呀!

複式洋房

Re: 打排卵針之後係唔係會肚痛架?痛到咩程度??醫生話痛得厲害要入院, 好驚呀!

我巳打了好幾次,但完全沒有肚痛喎。
可能只有少數人會有這樣反應,所以你不用太worry

別墅

Coey,
為何你要打排卵針?你試了幾耐仍未有bb?

民房

fishpp,

其實我只係試左兩個月, 不過我想快d有bb, 打針可以增加機會, 我今早已經打左喇, 明天同後天要努力喇!

大宅

Coey:
你只試了2個月,醫生就幫你打針?
我都係試左成年,比埋半年的溫度醫生睇,佢先肯比排卵藥我呢.
係會有少少抽住痛,但唔會好嚴重,不過可能因人而異.

別墅

唔會特別好痛架喎, 只會有少少抽抽下痛的感覺, 只係有幾下, 唔會持續痛!
因為愛...所以等待...

民房

lingchai,

因為我已經超過30歲, 醫生同我都唔想浪費甘多時間試囉! 我未食過排卵藥呀, 因為醫生話排卵針冇排卵藥甘多副作用, 同效果會好d, 希望ok la :-P

洋房

請問一下..排卵葯有什麼副作用...我食了快半年..是不是要停食呀 (但我還沒bingo, 而且唔食葯週期好亂 :-( )

大宅

你有無量溫度呀?我已經食了5天的排卵藥,
醫生話應該day15-16會排卵,但我係day8量到最低溫,次後就升到36.9,開始高溫期.點解會咁快抃卵,我係由day5先開始食呢.有無人知道呀?

大宅

KiKiYinYinBB
你食左半7年排卵藥未bingo,但d cycle反而亂晒? 有無問過e 生呀, 又話會準d同高溫d既? 不過我食左就無高溫左, 我仲驚食左都唔識排卵呀, 好擔心呀 :-(

coey
你醫生話打排卵針有咩好呀? 排卵藥又有咩副作用呀? 打排卵針係點打架? DAY幾打, 打幾多支 & HOW MUCH, THANKS

民房

honeybbb,

唔好意思甘耐先覆你, 我個醫生話食藥容易另子宮內膜變薄, 同埋對日後健康都不太好, 而打針會增強卵巢既質素, 對下個cycle都好dd, 所以醫生見議我打針! 我就m day3開始打(促進卵子成長的針)到day6, 加埋每天照卵子的size, 到egg size超過18mm 就可以打排卵針, 每支針要大概$500, 現在等派成績表!

大宅

Coey
day3開始打(促進卵子成長的針)到day6, 咪要日日去醫生到打4日, 咪又痛, 又要時間, 又貴(幾錢?) 然後加埋每天照卵子的size, 到egg size超過18mm 就可以打排卵針, 真係麻煩過食排卵藥好多wor, 祝你一撃即中

複式洋房

食排卵藥不可以超十二個月,否則會增加患上卵(抄)癌機會

民房

honeybbb,

痛就唔痛..不過真係用好多時間同金錢架..到現在我都一直每天打針(黃體素針)促進著床, 希望誠你貴言啦! 不過話哂第一次,我都唔敢抱太大既希望!

祝你都早日成功

大宅

Coey
你睇邊個醫生呀? 咁由day1開始直至下個cycle 咪一直打針+照卵+打針(著床) , 咁要用幾多錢?

民房

honeybbb,

我唔係住係香港架, 打針就真係由day3開始打到next cycle前, 過左排卵日後唔駛掃瞄架, 大約要$8500

大宅

Coey
咁你住邊架?(純粹8掛 :lol: ) 一個月$8500, 真係唔係人人都負擔得到, 希望大家快D BINGO LA

首頁

尾頁

跳至