自由講場

跳至

首頁

尾頁

珍珠宮

熱血勳章 醒目開學勳章

o個樣野係...一層瑞士卷包住中間係淡黃色o既雪糕, 大約就係一般瑞士卷咁大條, 係雪住黎賣o既甜品, 中間D雪糕好香奶味同蛋味, 唔知係咪就叫做雪糕蛋卷, 有冇印象食過呀?
細個o個陣好鍾意食, 大過左想食返, 但已經冇再見過有得賣, 唔知有冇人知我講緊咩呢? 真係好想食返.....

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

唔係我個年代, 大我3年既朋友話細個成日食, 好想食番, 唔知邊到有, 聽到我都好想食

大宅

I love it too!!!!!!
原帖由 Edithcsm 於 10-12-3 22:45 發表
o個樣野係...一層瑞士卷包住中間係淡黃色o既雪糕, 大約就係一般瑞士卷咁大條, 係雪住黎賣o既甜品, 中間D雪糕好香奶味同蛋味, 唔知係咪就叫做雪糕蛋卷, 有冇印象食過呀?
細個o個陣好鍾意食, 大過左想食返, 但已經冇 ...

子爵府

叫雪糕蛋糕.http://www.youtube.com/watch?v=hcDPvSgk0cg

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 2021可愛聖誕B勳章 牛年勳章 2018母親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 FUN享自然‧郊遊一夏 親子探索遊 玩具勳章 畀面勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 超級版主 環保接龍勳章 大廚勳章 親子達人勳章 BK猜猜猜慶中秋 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章 認識瑞士牛牛第一回 認識瑞士牛牛第二回 KMALL特別版勳章 開心吸收勳章 瞓得好勳章

原帖由 Edithcsm 於 10-12-3 22:45 發表
細個o個陣好鍾意食, 大過左想食返, 但已經冇 ...

有呀~雀目牌呀
唵嘛呢叭咪吽      
ॐ मणि पद्मे हूँ
ༀ་མ་ཎི་པད་མེ་ཧཱུྃ

大宅

雀目牌雪糕蛋糕.

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

珍珠宮

2024年龍年勳章 2024勳章 虎到金來勳章 牛年勳章

呢樣嘢叫“雀目牌雪糕蛋糕”。

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

我仲細, 未見過

子爵府

原帖由 rubyplk 於 10-12-3 22:56 發表
我仲細, 未見過

20101011190800M

酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆

男爵府

原帖由 BingJing 於 10-12-3 22:57 發表

睇開d啦

子爵府

90後出世???

珍珠宮

大廚勳章

原帖由 rubyplk 於 10-12-3 22:56 發表
我仲細, 未見過

90年代中都仲見到有得賣,我諗你多數出咗世,只係你地無緣啫...

伯爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

係超好味既!

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章

我都食過

珍珠宮

大廚勳章

突然間好想食天...

珍珠宮

好媽媽勳章

點解我見都無見過...............
我有兩隻大小魔怪""

水晶宮

好媽媽勳章 大廚勳章

哈,我都食過,但我記得當時係好細,我廿幾歲,可能有d 19,20歲末食過
---生命無價,請支持領養---

水晶宮

why 我覺得唔好食既.....mouth:

d蛋糕好散....

雪糕好硬.....

水晶宮

原帖由 meko~ 於 10-12-3 23:15 發表
哈,我都食過,但我記得當時係好細,我廿幾歲,可能有d 19,20歲末食過

禾都廿幾bor

首頁

尾頁

跳至