自由講場

跳至

首頁

尾頁

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 BingJing 於 10-12-3 22:57 發表

睇你就知60後, 緊食過啦

子爵府

原帖由 rubyplk 於 10-12-3 23:19 發表

睇你就知60後, 緊食過啦

禾械戰前

對番薯根有感情多 d
20101011190800M

酒逢知己千杯少   話不投機咪囉唆

水晶宮

玩具勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 有「營」勳章 貢獻勳章 2011精緻種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 hashtag影視迷勳章

原帖由 FullOfBlessing 於 10-12-3 23:00 發表

90年代中都仲見到有得賣,我諗你多數出咗世,只係你地無緣啫...

攪錯!!!!!
禾當年都叫大洗架啦!!!! 咁都未買過黎食

水晶宮

原帖由 BingJing 於 10-12-3 23:20 發表

禾械戰前

對番薯根有感情多 d

依家興食蕃薯葉啦~
我買d過lee hat呀~

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 tammy2008 於 10-12-3 11:17 PM 發表
why 我覺得唔好食既.....mouth:

d蛋糕好散....

雪糕好硬.....

其實我最想食只係入面個舊雪糕(細細個阿媽只肯買依隻雪糕蛋糕,唔會買其他蛋糕或雪糕俾我地食),外面個圈蛋糕其實唔好食。

超級版主

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 2018父親節勳章 2018母親節勳章 熱血金章 精緻種植勳章 好媽媽勳章 超級版主 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋 hashtag影視迷勳章

原帖由 rubyplk 於 10-12-3 11:22 PM 發表

依家興食蕃薯葉啦~
我買d過lee hat呀~

種黎食都得架,d葉生得好快

水晶宮

原帖由 召藥師 於 10-12-3 23:25 發表

種黎食都得架,d葉生得好快

禾ma有種過比禾hat, 不過唔巧hat......
但係禾住呢到上面山腰有個亞婆種就巧巧hat~~~~

大宅

Arctic Roll 回歸!

BBC news:
Production of Arctic Roll, the retro ice cream dessert, was halted in 1997, but in 2008, Birds Eye chose to revive the brand because the recession is fuelling a demand for comfort food.
Business Correspondent Ian Reeve went to the north Yorkshire factory that is making nine million of them a year.

如果邊個知邊道有得買,
單聲吖唔該!

早幾年周圍搵都無!

水晶宮

原帖由 召藥師 於 10-12-3 23:23 發表

其實我最想食只係入面個舊雪糕(細細個阿媽只肯買依隻雪糕蛋糕,唔會買其他蛋糕或雪糕俾我地食),外面個圈蛋糕其實唔好食。

嘩......呢款野當年算係貴價野.....

我以前食慣牛奶公司3色雪糕....因為屋企人多, 所以老豆買呢d大大盒....

都係自己有錢先買過呢款來吃....

水晶宮

禾只係諗到有隻威化餅夾住雪糕, 最近都有得賣, 其實都唔係我個年代, 只係人地話以前好鍾意食, 依家又有番~

子爵府

其實我最想食只係入面個舊雪糕(細細個阿媽只肯買依隻雪糕蛋糕,唔會買其他蛋糕或雪糕俾我地食),外面個圈蛋糕其實唔好食

典解唔直接食雪糕?

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

係咪真係再次生產?????

我好鐘意食架...................早幾年係咁搵, 都搵唔到, 後來知道停產....如果再有番就真係好囉..

如果有人知响邊度買到, 請報料...

原帖由 janehk 於 10-12-3 23:29 發表
Arctic Roll 回歸!

BBC news:
Production of Arctic Roll, the retro ice cream dessert, was halted in 1997, but in 2008, Birds Eye chose to revive the brand because the recession is fuelling a demand for ...

子爵府

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

有食過, 好好味tim

but. 有食過係咪即係我係老餅呀

子爵府

原帖由 kiki.kiki 於 10-12-3 23:32 發表
係咪真係再次生產?????

我好鐘意食架...................早幾年係咁搵, 都搵唔到, 後來知道停產....如果再有番就真係好囉..

如果有人知响邊度買到, 請報料...

...

再次生產....都要佢有運嚟康廣至有得吃

珍珠宮

大廚勳章

原帖由 BingJing 於 10-12-3 23:33 發表

再次生產....都要佢有運嚟康廣至有得吃

上網訂 

版主

2024年龍年勳章 虎到金來勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章 版主 環保接龍勳章 大廚勳章 BK猜猜猜慶中秋

茅食過嘅
唔通腦退化症...
生離死別, 並不可怕, 可怕的是自私的靈魂

珍珠宮

大廚勳章

其實自製都得架~

禁止訪問

醒目開學勳章 畀面勳章 環保接龍勳章

水晶宮

可能真係會再生產呢~
記唔記得有隻紫色乳牛既朱古力?? 唔見疽好多年啦!!! 依家又有番~~~

珍珠宮

醒目開學勳章 環保接龍勳章

原帖由 心抱 於 10-12-3 23:32 發表
有食過, 好好味tim

but. 有食過係咪即係我係老餅

首頁

尾頁

跳至