自由講場

跳至

首頁

尾頁

大宅

你會點做?

今日同個女去playgroup,有個工人同去的男仔玩玩下打左我個女兩下,因為我唔知邊個同佢去,於是我同個導師講,叫佢同佢媽咪講,個導師就好求其咁叫個小朋友say sorry,我有點唔開心我個女比人打.

寶石宮

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 HiPP勳章(2) HiPP勳章(1) 2018父親節勳章 2018復活節勳章 15週年勳章 親子王國15週年勳章 親子王國15週年勳章 畀面勳章 醒目開學勳章 hashtag影視迷勳章 貓狗褓姆 認識瑞士牛牛第一回 美好大世界2017勳章 開心吸收勳章

Re: 你會點做?

我鐘意你同我講 I Love U, I Love U Too!
You are the sunshine of my life. That's why I'll always stay around. You are the apple of my eye. Forever you'll stay in my heart.

男爵府

無乜辦法,除非你可以同佢媽咪親講,
因在導師立場,佢就唔想得罪其客仔,
所以咪叫小朋友講sorry算囉。

我都試過這樣的情形,但小朋友細,父母不在場,就算,無計,
你都好叫做有聲sorry呀,我無tim呀。

大宅

pris_cheng 寫道:
今日同個女去playgroup,有個工人同去的男仔玩玩下打左我個女兩下,因為我唔知邊個同佢去,於是我同個導師講,叫佢同佢媽咪講,個導師就好求其咁叫個小朋友say sorry,我有點唔開心我個女比人打.

比我都唔開心啦, 個女無啦啦比人打

首頁

尾頁

跳至