懷孕前後

跳至

首頁

尾頁

別墅

飲唔倒奶, 可以用乜野代替?

我有左兩個零月, 但係最近開始完全飲唔倒奶, 連之前可以入口既脫脂奶而家都飲唔倒.

想請問有d乜野食物可以補充番奶既營養?

死啦, 好鬼我一直都飲唔倒奶, 阿b會好黑呀....... :-(

珍珠宮

Re: 飲唔倒奶, 可以用乜野代替?

豆奶... 但小心飲完暈!

加上阿B黑唔黑好似同飲奶冇關!

子爵府

fongbau 寫道:
我有左兩個零月, 但係最近開始完全飲唔倒奶, 連之前可以入口既脫脂奶而家都飲唔倒.

想請問有d乜野食物可以補充番奶既營養?

死啦, 好鬼我一直都飲唔倒奶, 阿b會好黑呀....... :-(

惠c 出左隻藥..我依家除左飲奶..都有食..你試下呀!!~~
我覺得bb 黑定白同飲奶未必會有一定既關係..所以你唔駛驚!!
世家才俊凌宵揚,然諾有禮人敬仰。 多謝Joycelyn 贈予的詩

水晶宮

吃鈣片

子爵府

吃鈣片

飲魚湯

子爵府

可以飲成人加營素
不過大肚不是一定要飲奶才可以的, 可以多飲花膠湯, 豬骨/肉煲湯, 多食水果, 蔬茶. 均衡營養就可以了, 不用擔心.
我係天天豬, 爸爸媽媽好愛我呀!

複式洋房

Try yoghurt. It is a kind of dairy product too. Otherwise you can try eat cornflakes with milk, so that you won't feel the taste. Or, prepare some desserts with milk like add milk in to pancake powder to prepare pancake, add milk into "tong shui", etc. You still need dairy products since they contain many other vitamins (like vit. D, vit. A, etc.) other than calcium. Do try!

ahchungma

別墅

多謝意見.
知道bb黑不是由於媽媽沒有飲奶, 我就沒有那麼內咎了.

大宅

有左兩個零月時胃口可能會唔咁好o架,遲d試啦,我陀bb時,成日飲蕃茄薯仔魚湯,都唔錯o架,而且之後我好快上奶,d奶仲上得好好tim!如果唔怕芝士,你都可以試下,可以補充鈣質.

琥珀宮

維他"鈣思寶"荳奶

大宅

我都吾飲得奶, 唯有食芝士,高鈣麵包,鈣思寶, 間中飲下朱古力奶囉! :lol:

大宅

用少少熱水開d阿華田, 跟住加大半杯奶.
冇咁難飲!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

今日買咗鈣思寶試吓, 原來好好味woh

別墅

peaceaa1122,
鈣思寶係咪荳奶黎架?重唔重奶味架?但係我又聽過人講有左唔好飲或食荳類野, 咁荳奶得唔得架?

MrsBunBun,
我都係自從有左之後,好鬼死鍾意飲或者食蕃茄, 我而家都成日飲架, 哈, 原來對上奶有幫助架, 唔講唔知添, 咁我可以放心飲多d喇!

珍珠宮

2024年龍年勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

鈣思寶係荳奶, 味道似維他奶, 好味過金光豆槳, 金光好難飲。
大荳、豆腐、豆漿過咗頭3個月可以飲/食, 好有營養架。

首頁

尾頁

跳至