夫婦情感

跳至

首頁

尾頁

男爵府

結婚10年以上的請進.......~~~

我地就黎慶祝結婚十週年,
回想, 時間真係過得好快,
仲好記得十年前個婚禮o既每一個情景......
唔知點解, 係米老左呢............
今年覺得特別珍惜.....
其實做得成兩公婆真係唔容易.

你地又點, 分享下生活o既點滴啦...

民房

Re: 結婚10年以上的請進.......~~~

我希望二年後我能成為當中的一份子. "做得成兩公婆真係唔容易" 此話沒有說錯.

男爵府

我上個月已經慶祝完結婚16週年啦, 我仔14歲, 你呢?
預祝你結婚十週年, 開心快樂

男爵府

要珍惜一切呢

(感覺上你係好珍惜o個個..... )

男爵府

lemontree 寫道:
預祝你結婚十週年, 開心快樂

lemontree :

前輩前輩,多謝你先~~~!!!
我個女今年5歲, 日日比佢笑死............

:tongue: :tongue:

男爵府

點算前輩呀,
咁你就要煩出年搵小學既野啦. 嘩咁快, 幼稚園上小學.

男爵府

lemontree 寫道:
點算前輩呀,
咁你就要煩出年搵小學既野啦. 嘩咁快, 幼稚園上小學.

lemontree:
仲話唔係前輩, 你d仔女野咁鬼熟.....
係呀, 而家我地米就係煩緊選小學d野law
我成日上網睇視學報告,
就黎睇到嘔啦....不過hehe......其實我好24孝架,
全部時間比o西個女都好enjoy 架...........

你個仔係o米升f.3???
西利呀...........!!!! 大個仔啦............

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

由 lemontree 於 2005-07-07 17:17:45

我同你一樣喎.不過我個係女. 我係88年12月結婚.你呢
少年耆英..為藝術而偽術..偽術煮意

伯爵府

好媽媽勳章

我地就黎慶祝結婚十週年,回想, 時間真係過得好快,
仲好記得十年前個婚禮o既每一個情景............[size=medium]我都係

其實做得成兩公婆真係唔容易...........[size=medium]我都係咁覺得

我希望仲有20年....30年....40年....

男爵府

我都結左12.5年, 不過小朋友只有5.5歲

計埋拍拖識左20年,同佢相處咁多年真係不簡單,
佢當初重只係讀緊書的靚仔,思想簡單好多,好多野都冇物謂就晒你, 現在是大公司管很多人. 性格上不同了很多, 好多野有佢自已的看法.

不過好在佢仍然都係好錫我, 真係好開心.

佢都是那一句, 佢見到我開心佢就會好開心

男爵府

conlysister,

我係89年6月結婚既, 咁你女都係14歲啦, 佢有無反叛呀

leblue,

Yes, 佢今年升f.3啦, 出年又話選科啦

侯爵府

2018復活節勳章 畀面勳章 大廚勳章 BK Milk勳章 hashtag影視迷勳章

lemontree 更係有喇. :-( 不過我仲可以控制吓佢.
我個都升f.3啦,佢一早講定話唔讀文科喎.佢唔想記中史西史.好難讀.
少年耆英..為藝術而偽術..偽術煮意

男爵府

我忽然間好感動
因為見到呢度好多人都好”珍惜眼前人”

hey all:
你地o既相處之道又係meh 呀??......
教o下路呀.......

大宅

我都就黎13年勒, 兩個女差不多(11-12yrs),
宜家tor緊第三個女女, 咁多年真係經歷左好多,
我只想日後平平淡淡過就ok, 我唔要求好富貴,
最緊一家人齊齊整整平平安安。

男爵府

m9394pp 寫道:
我都就黎13年勒, 兩個女差不多(11-12yrs),
宜家tor緊第三個女女, 咁多年真係經歷左好多,
我只想日後平平淡淡過就ok, 我唔要求好富貴,
最緊一家人齊齊整整平平安安。

好同意呀........
嘩 !!
你好叻呀,生3個....∼∼
我生左1個咁大把就怕怕啦...

大宅

LeBlue,

我同老公都好鍾意小朋友, 襯兩個女大d,
自己仲未老咪生多過lor, 好多人都好奇怪
點解我會等到宜家先生多個, 有時覺得佢地
好煩, 但當你見到佢地d開心野就會好開心,
下星期一我要參加大女小六畢業典禮,
真係有d感觸

男爵府

其實的雖然有已有1仔1女, 但我都 好想生多1個-2個

小朋友實在太可愛la

男爵府

我今年二月就結左婚十年,話晒第一個十年,個心都會比較重視,所以掉底左個囝同老公去左西貢食個好平靜既晚餐(平時有囝囝一定食都食得唔安樂),因為我平時囝囝一定係我身邊,所以好少兩公婆撐枱腳。我成日都會諗,唔覺唔覺咁就訓左係老公身邊十年,十年其實真係一個幾長既時間,但係係未來既日子重有好多個十年...... 我重好記得結婚初其我成日都會問老公一個問題,就係----- 到左60歲佢重會唔會拖住我隻手行街呢?因為有時見到D公公婆婆好老都拖住手行就覺得佢地好恩愛。老公緊係答----會!其實依個係我小小心願,希望真係可以逹成啦!

男爵府

比比 寫道:
我今年二月就結左婚十年,話晒第一個十年,個心都會比較重視,所以掉底左個囝同老公去左西貢食個好平靜既晚餐(平時有囝囝一定食都食得唔安樂),因為我平時囝囝一定係我身邊,所以好少兩公婆撐枱腳。

比比 :
你就好啦,有人幫你湊小朋友,可以同老公仔撐枱腳....
我稔我都要帶埋個女一起慶祝lu, 不過都一樣咁enjoy geh....
wow........你好叻呀.............又識織冷衫, 又識整旦糕.....
我剩係識"整色整水"架ja..............
hey..........其實我同我老公都好想學人整餅呀........
係邊度學好呀............????
有無提議呀.......??
定係你會開班授徒呀...????

男爵府

m9394pp 寫道:
LeBlue,

我同老公都好鍾意小朋友, 襯兩個女大d,
自己仲未老咪生多過lor, ................
真係有d感觸

m9394pp:
駛mud理人點睇jeh............同佢地講(高呼..)
"母愛就係咁偉大架啦....."
真係好sin mo 你呀, 你屋企一定好熱鬧架啦.....
我個女都好想有個小朋友同佢一起玩.....
不過我稔我唔能夠在呢方面滿足佢lu....(sorry 啦...)
我都係係大家庭長大架, 所以好明白你d小朋友係
幾咁開心, 佢地長大後會比而家更加親近,
會成為彼此的好朋友...............

首頁

尾頁

跳至