自由講場

跳至

首頁

尾頁

男爵府

話說我今朝搭761p落元朗....我上車係有位坐o既...咁我今日帶住一架買餸車仔..我係接起架車坐..咁之後有個亞婆上車...咁我咪起身俾佢坐啦...跟住我放開架車仔扶住條柱囉..因為車仔摺住會跣轆....跟住有個家長同個小朋友行埋o黎...果個小朋友就用手指"meet"我架車仔o既起o左鐵銹果粒釘...咁睇住佢攪o左一陣仔都無停...又無見果位家長去stop佢..咁咪輕輕移開佢隻手囉...因為我唔想出聲話佢...點知果個家長就發晒癲咁話我架爛鬼車阻住晒..有乜咁巴閉..掂下都唔得...細佬仔人逼無位坐揩到之嘛...做乜咁大力fing開佢隻手..etc...一路喪鬧我兩個站....d人全部望住我..包括我先前讓座果個亞婆....我勁想搵窿捐...不過我忍到落車..點知佢喪啤住我...我忍唔住同佢講係你個小朋友"meet"我架車仔粒鐵銹釘..我費事d鐵銹蝕o左o係佢隻手指度咋...咁我唔通開聲話你個小朋友呀..我唔想同你教仔囉..然後佢繼續喪鬧...後尾仲有個亞伯唔只知頭唔知路就幫佢鬧我恰c9....激死我啦...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

王國長老

2024年龍年勳章 2024勳章 2023年兔年勳章 虎到金來勳章 牛年勳章 玩具勳章 畀面勳章 叻叻勳章 有「營」勳章 趣教勳章 好媽媽勳章 醒目開學勳章 2011至尊種植勳章 環保接龍勳章 大廚勳章 wyeth冷知識勳章 睛靈勳章 王國長老 遊學勳章 BK猜猜猜慶中秋 冬日勳章 春季勳章 炎夏勳章 秋日勳章 hashtag影視迷勳章

你開聲叫小朋友唔好摸會好過"搬"開佢雙手...
"精人出口 笨人出手"
出手嘅係蝕章㗎 mouth:

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

我會出聲,同小朋友講粒釘生銹,有破傷風架!!我覺得咁講會好d....
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

我都覺得出聲會好D.....始終掂倒人地小朋友唔係咁好....容不易話你打佢架....

瑪瑙宮

好媽媽勳章 醒目開學勳章 畀面勳章

係架,依家d人最叻係惡人先告狀!
原帖由 小妮子 於 10-12-4 12:17 發表
我都覺得出聲會好D.....始終掂倒人地小朋友唔係咁好....容不易話你打佢架....
緣是天意,份是人為,有緣相遇者,珍惜緣份的來臨

珍珠宮

畀面勳章 BK Milk勳章

係呀,係呀,依家最興架....都好小心D好....
原帖由 ChammyMAMA 於 10-12-4 12:21 發表
係架,依家d人最叻係惡人先告狀!

男爵府

係啦...我知我蝕ga啦...之但係我係怕我開聲叫佢唔好攪..d人又會話你再搞姨姨會鬧..跟住其他d人就會注視我ga啦....其實唔係應該教小朋友唔可以手多多ga咩..??!!!

子爵府

我著我...

係佢一開始鬧果一刻...
我會即刻好 " 自然 " 咁拿個 headphone 出黎 suck 住對耳... 當佢唱歌...

男爵府

哈哈...我當時真係塞住o左隻耳仔...可惜謝茜嘉把聲不敵佢把聲.....

用戶要求終止服務

原帖由 7evelyn 於 10-12-4 14:19 發表
係啦...我知我蝕ga啦...之但係我係怕我開聲叫佢唔好攪..d人又會話你再搞姨姨會鬧..跟住其他d人就會注視我ga啦....其實唔係應該教小朋友唔可以手多多ga咩..??!!! ...

明白你會因此唔開心....

都最終"受益" 人, 不會是你, 而是其父母...怪獸家長

首頁

尾頁

跳至