論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

禁止訪問

我個工人夜晚掛住瞓,BB喊都唔理!

男爵府

Re: 我個工人夜晚掛住瞓,BB喊都唔理!

所以話就算請了工人都唔可以一萬個放心將個小朋友交給她的。我每一晚都要起身1-3次看下個女,雖然個女已經快3歲...但都係唔放心個工人....幾年啦,都無一覺係一覺訓天光的...

水晶宮

hashtag影視迷勳章 畀面勳章 BK Milk勳章

yoki-yoki 寫道:
BB喊好耐佢先醒,有時仲要係我過去BB房着燈佢先識醒!我叫佢若BB半夜喊要check吓係咪濕片,但佢次次都係安撫BB瞓番就算,任個B濕住瞓!

醒下佢啦~~ 你同佢講, 佢既職責主要係照顧BB, 如果佢連最基本都做唔到, 唔該佢返屋企訓飽佢啦!!

男爵府

無可能唔理bb架,咁樣真是炒得,你warn下佢,
再無改善就
:tongue:

大宅

.... 佢真係唔要得....

大宅

我以前有一個工人就是這樣, 當時我個囡都3years,最後我都炒左佢!

民房

炒左佢啦, 請佢番來瞓呀

珍珠宮

我bb由出世到而家都係跟我一間房, 我真係唔放心比工人同佢訓, 情願自己同老公辛苦d囉.

侯爵府

好媽媽勳章

係羅,既然咁唔放心,點解唔比bb同自己一間房訓呢?
自己要返工都唔係好多時間對住佢,佢已經對住個工
人成日,連訓覺都要佢o地對住,驚唔驚佢認錯亞媽呀?
我就零願辛苦d,個仔跟我同房訓o既,雖然每晚起幾次身
都幾辛苦,不過咁多個月都習慣o左,但起碼放心d o丫!

複式洋房

BB 一定同我一間房訓, 半夜 BB 醒, 要飲奶 or 換片咪叫醒佢做羅

大宅

Re: 我個工人夜晚掛住

子峰mama 寫道:
係羅,既然咁唔放心,點解唔比bb同自己一間房訓呢?
自己要返工都唔係好多時間對住佢,佢已經對住個工
人成日,連訓覺都要佢o地對住,驚唔驚佢認錯亞媽呀?
我就零願辛苦d,個仔跟我同房訓o既,雖然每晚起幾次身
都幾辛苦,不過咁多個月都習慣o左,但起碼放心d o丫!

Agree. If the maid has to wake up several times at night, how can she take care of the baby in the day time and do the house works well. Being a parent, even have to works, we cannot complete delegate our responsibility of taking care of our kids.

I take care of my girls at night and she is now 3.5 year old la.
Lilypie 5th Birthday Ticker

複式洋房

Re: 我個工人夜晚掛住?,BB喊都唔理!

我都一定要同亞仔訓一間房,如果太累我會叫工人起身幫手餵奶同換片再放番入我房。

男爵府

YuYuMother 寫道:
[quote]
yoki-yoki 寫道:
BB喊好耐佢先醒,有時仲要係我過去BB房着燈佢先識醒!我叫佢若BB半夜喊要check吓係咪濕片,但佢次次都係安撫BB瞓番就算,任個B濕住瞓!

醒下佢啦~~ 你同佢講, 佢既職責主要係照顧BB, 如果佢連最基本都做唔到, 唔該佢返屋企訓飽佢啦!! [/quote]
I agreed lee d工人唔留得低
Don't worry!Be happy!

男爵府

呢樣真係唔可以依賴工人, 佢地在半夜一定訓到隻豬咁, 好難會好似我地咁每晚起幾次身睇佢, 所以我都唔會要佢半夜起身.

如果佢因為夜晚起幾次身而令到日間成日眼訓咪仲衰, 佢點會夠精神照顧小朋友呀!!

男爵府

Re: 我個工人夜葑齒?唌ABB喊都唔理!

就算工人夜晚幫唔幫手揍.佢地日頭都有機會偷雞訓一陣.佢地點會分分鐘博到盡同你做野呀.

禁止訪問

民房

我而家個印印都係噤, but 都係因為我地冇叫佢幫手, but but but 我地試過 試下佢, bb 夜晚喊佢會唔會望下我地, 點知 .. 佢冇醒過, 冇郁過, 繼續訓.....

if 佢係好工人, 係米都會起身睇下呢

男爵府

Re: 我個工人夜晚掛住

我諗你要好明確話佢知你想佢幫手...otherwise.佢地會唔理架.講真,果個又唔係佢個b.關佢乜事喎.有d工人見主人返左來就唔理bb.你想佢幫手就話佢知啦

珍珠宮

Re: 我個工人夜晚掛住?,BB喊都唔理!

無辦法,她此終和你個女亳無關係,又點似父母廿錫自己仔女,不過你個工人就好似隻豬,要警告她,所以我個女都係同自己訓,寧願自己辛苦d,唔好信她們.

複式洋房

我試過要開著部Hi Fi嘈醒佢!
你話死未? ?-(

首頁

尾頁

跳至