嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

民房

B B 夜晚4or5am會哭醒,有什麼方法

我bb 睌上有時4 or 5 am會哭,有什麼方法, urgent, pls reply me, thank you very much :-(

別墅

Re: B B 夜晚4or5am會哭醒,有什麼方法

你個bb幾大啊?我亞仔十個月大,都係晚晚四,五點肚餓到喊,喊得好慘,不過吃過9安奶奶就馬上"暈低"一覺訓到七,八點。

大宅

係咪發惡夢呀 ? 我阿囡有一排都係甘,帶左仔銀厄仔都無lu.

民房

my bb 8mths, before no cry at night time

珍珠宮

did anything happen these days?

子爵府

畀面勳章

我個b都係咁,由滿月到三個多月都係晚上十時訓到六時正,係先幾排就晚晚四點正就喊醒,仲準過個鐘。然後現在就可以去到五點或五點半先喊(試過有一兩晚又返到四時正,嘩我好驚個d日子又來),都係要喊,都唔知點解,以前佢醒就會叫我哋起身,而家就成日喊,喊到你心都煩。請問各位媽媽有沒有此經驗分享吓! :cry:

大宅

我阿囡都有類似情況, 維持左成個月.
食保嬰丹可幫bb定驚, 我阿囡食左後, 幾日都無再喊, 之後又黎過, 後尾我地幫佢帶仔銀厄仔係隻腳仔度, 之後 touchwood到依家都無再喊, 仲瞓得好林, 人地話bb有時會被d野搞, 帶左銀厄仔, d野唔會so 擾bb, 我起初都有d懷疑, 但係幫阿囡帶左銀厄, 真係work, 唔到您唔信.
銀厄仔好平之麻, 好過玉厄, 阿囡之前帶玉厄都唔得.

大宅

我之前聽電台話,銀器有重鉛,是引起顯疹,同皮膚敏感的因素(包括大人及小孩).所以,各位媽咪要注意呀!

我阿b都試過連續幾日,4,5點就喊醒,後來發現他有唔舒服,鼻塞,所以訓得唔好. 而家已經無再喊啦.

所以應該先留意

大宅

my 6 months old son also will wake up around 5am everyday but not cry, he just wake up and want to play, we try to give him milk he doesn't want, so we only rock him back to sleep loh....these days even worst not only wake up at 5am, sometimes 1am and 3am too....all these times he won't cry just wake up, why???

can wear gold chain instead of silver??

how to tell if he is 出牙仔,牙肉痛?

侯爵府

好媽媽勳章

我好多時比個幻咀阿女佢都會瞓番 then我米law 番走個幻咀 

別墅

呢兩日我bb都係咁呀! :-( 噚晚2點喊醒..之後o向到玩同"依依哦哦"我地乍訓佢就喊.."暗"佢又唔訓.直至4點佢至訓著

佢依家10個月啦..唔知好彩定唔好彩...佢之前都唔係咁o家
久唔久先會有咁情況出現!!!今晚會比珍珠未佢食...希望今晚我同老公會有覺好訓啦 :-(

首頁

尾頁

跳至