想生BB

跳至

大宅

請問d婦女温度計電子or水銀邊隻好d??

如題...同用clear plan嗰d..有分別嗎???

等待驗證會員

Re: 請問d婦女温度計電子or水銀邊隻好d??

我覺得應該用電腦溫度計(要有2個小數位)最好,因為容易睇.水銀好難睇得明.

大宅

i see...thanks...

大宅

我醫生要我一定要用水銀嗰隻,
如果唔識睇,姑娘會教到你識為止.
醫生話水銀會details同準d,
電子冇咁好喎, 而佢provide比我既體溫chart
都係只有mention(華氐度數=9十幾度).
但係, 我見bk既sister都係用電子(攝氐度數=3十幾度)

大宅

甘你地知唔知邊處買: 婦女温度計電子?

Thank you.

大宅

我去普通藥房,個老闆仲問我係咪用黎test體溫要bb,
幾醒呀佢. 不過只係普通診所用嗰d水銀溫度計咋喎... 10蚊支,低玩啦.

大宅

Thanks..但係我想要電子, 因為我屋企都有水銀,但超難睇....

大宅

i bought from watson's..$160.8 electronic...

洋房

我在watson's搵唔到,

子爵府

Re: 請問d婦女

豆苗,

你要問個度D藥劑師0架! 因為唔係擺係貨架0架!

洋房

Mcdull,

Thank you, 等我今日再去睇下.

大宅

好媽媽勳章

Hi sisters:

可以去美康 Meka買, 原來"美康"有很多門市, 不妨睇下有無在附近, $142 底買過mannings同watson's:

- 上環永安地下
- 德輔道中77號恆生大廈1樓
- 祟光地庫2層
- 灣仔大有商場
- 紅磡蕪湖街63號
- 油麻地永安地下
- 德福廣場1期
- 觀塘物華街27號
- 青衣城1樓
- 荃灣綠楊坊
- 沙田新城市廣場1期3樓
- 將軍澳新都城中心3期1樓