興趣嗜好

跳至

首頁

尾頁

大宅

十萬分請求各位高手幫忙!!!!!!!!!!!!!!!

唔該各位高手幫忙!!!!!!!!!!!!!!!
我買咗部harddisk(Maxtor 40 G) backup 相用,但係依家唔知點解我開時,電腦問我個harddisk 未格式化?請問各位高手,我可點做先求到d相!!d相係bb出世到依家,未冇其他backup,pls help me!!!!!!!!!!!!!!

男爵府

好媽媽勳章

Re: 十萬分請求各位高手幫忙!!!!!!!!!!!!!!!

有可能已經壞左喇,搵人幫妳試下read唔read到個hd喇 :-|

大宅

Re: 十萬分請求各位高手幫忙!!!!!!!!!!!!!!!

除咗呢個方法,仲有冇其他?

侯爵府

畀面勳章

試著照插返落pc度(set做slave),開機睇下認唔認到....
若認得返既試下呢個~ software ~ recover返d相出黎.....

good luck~

大宅

ChunChun_Daddy
set做slave <--唔明?點set?
試下呢個~ software ~ recover返d相出黎.....<--try b4
請問大家仲有冇方法?
ChunChun_Daddy 寫道:
試著照插返落pc度(set做slave),開機睇下認唔認到....
若認得返既試下呢個~ software ~ recover返d相出黎.....

good luck~

別墅

请问你的40GB HARD DISK是内置还是外置?
My name is Donny Moy 梅梓峰 2004年8月19日出世 -> Please visit my album <- -> Please visit my baby blog <-

侯爵府

畀面勳章

>>set做slave <--唔明?點set?

您買呢個harddisk只係用黎backup d相,right?咁呢個H.D.有無O.S.附載既先?有既就試下用黎做boot機;否既就要用第二個有O.S.既H.D.(primary)boot起個system(eg:WinXp),咁您呢個40GbH.D.就要set做slave(同一條ide cable只可駁兩隻H.D.{primary + slave}),睇下個system認唔認到你呢個slave既H.D.囉{個back有jumper比您set的}(bios posting時都會顯示出黎!)

若果都認唔到,個image recovery又幫唔到手既,咁.......要拎出去比專人搞囉!good luck~

子爵府

買個USB 外置盒...裝落去...再駁回電腦試試
少主金句 : 求學不是求分數

首頁

尾頁

跳至