嬰兒醫護

跳至

首頁

尾頁

複式洋房

請問位元堂同余仁生猴棗末邊隻好d?

請問位元堂同余仁生猴棗末邊隻好d? 價錢邊隻平d ? 幾多錢? 平幾多?

伯爵府

Re: 請問位元堂同余仁生猴棗末邊隻好d?

我覺得余仁生好d,一百蚊一支,買5支以上有9折.
位元堂有兩種的,吾係純猴棗末,好平,不過吾記得幾錢.佢仲有一種係純猴棗末,9百幾蚊十支,我吾知佢有無散賣,我見過的只係一盒十支.
我個b仔食余仁生食得幾好,清痰吾錯,一支都ok了.

複式洋房

照你回覆, 我都覺得余仁生好似好d, 如果效果同功效都一樣, 但係價錢又平d, 我都會揀余仁生.

大宅

我囡囡兩個牌子都食過,分別不大. 其實余仁生同位元堂都有分猴棗末(貴)同猴棗散(平),而兩間都可以散買,當然,買一盒的價錢會優惠d.

我以前屋企樓下便是位元堂,所以貪方便買位元堂,後來攞埋vip卡,有85折,都幾抵. 依家搬咗屋,通常lunch time出街買,就會去余仁生,兩個牌子功效都好好!

[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

複式洋房

我亞B朝早有幾聲"cam", 可否給她吃, 怎樣吃是否加水, 會否"張"住個口. Thank you.

別墅

係呀我都想知係吾係用大約一湯匙水開就得啦or用多d水放入奶樽到飲呀?另外食完後要吾要比d水佢飲下呀?

大宅

猴棗末(貴)唔苦的
猴棗散(平)因有其他藥材,所以苦的

yes,一湯匙水開就得啦,我自己就唔會入奶樽飲,因為唔肯定bb會唔會飲o西d水。

另外,其實bb咳都係要飲多d水架

男爵府

我就兩隻都買過,覺得位 x 堂好似難溶 d ,所以都係買返余x 生。
少少兩聲咳唔好郁下食猴棗末,食純左第日唔知仲有乜野可以比佢食。

你 bb幾大呀,不如試下用果皮1/4+羅漢果1/4+蜜糖(如有痰再+少少川貝粉)燉水飲。

禁止訪問

公爵府

好媽媽勳章

余仁生

侯爵府

好媽媽勳章

余仁生好似純正 d

複式洋房

余仁生是純猴棗磨粉; 位元堂猴棗散是配方,G6PD的小朋友不能用,因有珍珠末和牛黃等。

複式洋房

我朋友幫我買錯左位元堂正猴棗末, 呢幾日我bb 有幾聲咳, 今日我開黎俾bb 食又真係好似難溶d 喎! 我都係第一次用咋, 不過我未買過余仁生猴棗末.

首頁

尾頁

跳至