論盡家傭

跳至

首頁

尾頁

大宅

有沒有聽過印傭的丈夫懂得用magic?

近來我印傭話比我太太知,她在印尼的丈夫用magic看到她在香港的生活情況,她在香港的一舉一動和想法,在她和丈夫電話交談中可以即時話返比佢知,如"妳昨晚很早休息"等,我們問她,佢丈夫會不會同時看到我們的生活情況,她說因為佢丈夫沒有我們的照片,所以只能看到一團白影,聽起來有點驚 ,但我上一個印傭也說過佢丈夫也懂得用magic,但沒說得這麼繪聲繪影,你們聽過這種magic嗎?

別墅

Re: 有沒有聽過印傭的丈夫懂得用magic?

你個工人似乎o係度嚇你(雖然o係印尼落後o既地方好普遍,唔知佢講真定假),知道香港人驚呢d巫術,等你地唔敢對佢點。照睇可能係佢o係hk d姊妹教佢,等佢有d bargaining power。無論如何,假如係我,我就會換過一個唔駛煩。

民房

Don't believe her, if her husband was so powerful, she did not if to work here in Hong Kong. This is her tricks to make people think she has something special and amazing. One of my maid told me that her grand mother in Indo is 103 years old, her great grand mother is 150 years old.
Their mouth full of ####s!!!!!

男爵府

I don't believe it, you better check that whether the maid was getting 'mental illness' :tongue:

複式洋房

傻咩,o甘都信。
不過印尼人係對magic深信不疑,我個工人成日都買印尼書o弟,但次次o弟完都慌失失,連叫佢一聲都嚇到成個彈起,佢仲好認真o甘比埋o的圖文並茂的文章我o弟,我同佢講我唔會信,佢就話:我響香港都唔驚,因為香港無鬼, :lol:但響印尼就連中午一個人響屋企都驚 。
跟住又話如果大肚婆打死一只生物(如小昆蟲)個BB出世都有問題,之前佢亞嫂有左,亞哥打死只蟲仔,結果BB出世只手多左只手指。
佢話印尼人全都好信magic,亦好易搵到人落降頭!!!
我米嚇番佢咯,我屋企無o野可以害到,因為我都搵人做過下,邊個想害我家人佢都唔好得去邊。
o的蠢人就要用蠢辦法對付,米等佢以為我地咩都驚。

珍珠宮

如工人同我講呢d咁既說話我一定叫佢睇吓醫生啦。
佢老公係咁勁, 老婆就唔會係我屋企打工啦, 期期買六合彩咪得囉。
所有遇見,皆有因果
要是每個人都懂你,那你得有多平凡

大宅

Mr. X?

複式洋房

咁D webcam唔駛賣Lu!

男爵府

咁你有冇問佢老公下期 六合彩開咩 number ?

如果有你快d去買, 開左咪知真 or 假, hehe..

別墅

嘩,咁堅,要問問曹宏威傅士先得..............
你話佢知你都識反magic,好似電話013咁,所以先"佢睇我唔倒",佢睇我唔倒", :mrgreen: ............換人啦。

複式洋房

如果印印唔係作o野大你,
我諗佢同佢老公都應該睇下醫生!
Honeybaby Yan Yan

複式洋房

大宅

我們一家三口,與印傭的關係算是ok不差那種,所以未致於要辭退她,我本身是做IT,因此不太相信,只是有些疑惑,如果關係差才會有點擔心,只不過想知大家有沒有相同情況發生過。 ?-( ?-( ?-(

別墅

咁都有,我就唔會信啦!!
哈哈哈..

首頁

尾頁

跳至