嬰兒食譜

跳至

首頁

尾頁

大宅

轉2號仔定係轉s26呀 ?

阿囡飲奶依然好曳曳, 一日13,14oz. 我有好幾個朋友d bb飲 s26, 就算係吽牙仔, 都會飲哂支奶奶, 無話會飲剩.

我家陣心大心細想幫阿囡轉s26, 但係兩次沖支s26比佢, 佢唔知係吽牙仔定係咩, 甘啱甘q唔肯飲, 所以佢無法"dap"真d s26既味道, 有無媽咪 d bb飲s26架, 係咪好好味, 好到吽牙仔都會飲奶奶架 ?

之前我老公見阿囡唔飲奶奶瘦左d, 阿囡靚左d (我老公好怕人肥架), 所以我地無甘緊張佢食奶奶既問題, 但係呢幾日見佢坐係樹, 無以前甘穩陣 (以前坐到隱如泰山), 我地好驚佢唔夠鈣呀 ! 其實佢長唔長肉都無問題, 但係最低限度, 都希望佢吸收到每日所需既維他命, 好頭痛呀 !

有無人比到意見我呀, 我究竟幫佢轉2號仔定係轉1號仔s26呀 ?

公爵府

Re: 轉2號仔定係轉s26呀 ?

我bb 有5個月都唔肯飲奶!! 一日total 只肯飲一安 !! 講都無人信!! 轉左好多隻奶粉, 包括s26都係唔肯飲!! 我覺得睇下您bb, 各人口味唔同, 但bb 唔肯飲奶, 樣樣都要試啊~希望您bb 快d 有好轉啦~

大宅

Luzern,

係呀, 我之前都見到您 post d messages, 您BB家陣好D嗎 ? 我真係好驚bb唔夠鈣呀, 您o個陣時點處理呀 ?

大宅

我囝囝係食S26, 不過佢之前都有厭奶期食好少, 嗰時都好担心架, 後來大大吓又食番, 而家8個月佢都食到7 - 7.5安奶,
之前聽朋友講話呢隻奶粉係最香喎, 不過我都係跟番嗰陣時e院比佢食的奶粉, 冇嘜研究, 但係我試過都好淡架(可能對大人來說唔係咁好味), 同埋話最熱氣喎, 咁我見佢食開冇嘜我唔想同佢轉其他牌子, 所以用米水沖奶比佢飲.

首頁

尾頁

跳至