育兒好物

跳至

首頁

尾頁

大宅

BB半夜成日嚎哭,點算好???

BB半夜嚎哭,點算好???你地會唔會有方法???

子爵府

Re: BB半夜成日嚎哭,點算好???

其實每個bb喊既原因都好唔同, 我細女個時都有幾晚成日喊, 尿片換左, 奶又餵左, 又唔係熱又唔係凍, 真係唔知咩事, 我只係知bb喊既原因係覺得唔安心, 所以先會喊, 所以你要嘗試用其他方法, 換抱佢見姿勢, 床呀之類, 真係無一個完全既解決辦法.

洋房

我都係咁話,諗番我bb初回到家時一到夜晚就喊,初初諗住佢伯黑,咪開住燈囉,點知佢又喊,喊到半夜都唔停,真唔知道佢係唔係唔舒服,真係俾佢嚇死我,兩公婆咪即刻帶佢去急症囉,醫生又話佢冇問題,又話好多bb都係咁,諗番起都覺得幾驚。

複式洋房

我比bb食保嬰丹架

大宅

JCH 寫道:
我比bb食保嬰丹架

me too!
[img align=left]http://onfinite.com/libraries/487250/185.jpg[/img]我愛小端宜 :-D

別墅

好媽媽勳章

我會比bb食保嬰丹和抱吓.

別墅

I will hug her....on my 心口 so that she can feel my heart beat and feel relax......try it!
http://www.babyhome.com.tw/bb/86256 2/26 - 2.8kg, 3/9 - 2.78kg, 3/12 - 2.91kg, 4/1 - 4.13kg, 4/29 - 5.23kg, 6/4 - 6.13kg, 7/9 - 6.6kg, 9/10 - 7.51kg

大宅

我阿囡都有類似情況, 維持左成個月.

食保嬰丹可幫bb定驚, 我阿囡食左後, 幾日都無再喊, 之後又黎過.

後尾我地幫佢帶仔銀厄仔係隻腳仔度, 之後 touchwood到依家都無再喊, 仲瞓得好林, 人地話bb有時會被d野搞, 帶左銀厄仔, d野唔會so 擾bb, 我起初都有d懷疑唔多信, 但係試過哂任何野都係幫唔到, 家陣幫阿囡帶左銀厄之後, 真係work, 唔到您唔信.
銀厄仔好平之麻, 好過玉厄, 阿囡之前帶玉厄都唔得.

大宅

你BB幾大個呀, 佢早上瞓的時間多唔多呀, 會否因為早上睡得多, 所以晚上睡不著呀, 另外我有幾個朋的的BB都係因為沒有安全感而引致, 所以都會比佢地食保嬰丹或都飲七星茶(我D朋友話BB飲左2,3劑就OK), 而我都試過比我仔仔飲(已2歲呀)都OKwo, 佢飲完真係有睡得好D, 但我細仔又仲細, 唔飲得七星茶, 又唔食得保嬰丹住, 咁我就用會米袋壓住佢近腹的位置(當然壓住的部位沒有米, D米會壓住張床, 個米袋要長身的) , 咁佢呢幾晚都睡得好好了
開心生活......一切從心出發...隨遇而安...平凡是福

男爵府

我個囡早排一晚扎醒幾次,好驚咁喊,抱佢就會即刻收聲!餵過三次保嬰丹都唔得呀,後黎買

大宅

多謝各位意見,我BB而家五個多月,佢就一個星期至食一次
"保嬰單",係唔係食得太少呢

首頁

尾頁

跳至