跳至

首頁

尾頁

別墅

幾時開始著大肚褲 /裙?

我得 6-7 週,但個肚已大左小小。這個星期開始無著牛仔褲。未夠兩個月就穿大肚褲 / 裙,會唔會太早,誇張得濟呢 ?

洋房

Re: 幾時開始著大肚褲 /裙?

你第一胎定第二胎先? 我第二胎而家8weeks已經開胎要著鬆身褲.衫仲ok.我第一胎就成6個月先見肚.著大肚衫.
[2nd baby] [1st baby]

大宅

我而家就快七個week, 個肚有左小小,但係其實好多都係肚腩!
通常第一胎都冇咁快見肚啦! 除非你好肥啦, 我有個朋友,幾肥下,佢兩個月己經好似人地六七個月咁... 無他..脂肪lor....

男爵府

呢個因人而異... 我第一胎, 三個月已經要著大肚裙... 不過我估我嗰陣唔係好肥卦... 120磅...

我覺得最緊要妳覺得舒服, 如果morning sick緊要, 著貼身衫褲會好辛苦架。

大宅

我剛剛試過d褲同半截裙,好緊,唔岩著,好唔開心,因為好鍾意d衫,而家著唔到,忍唔住 :-( 8weeks only, the belly is not obvious but the trousers/ skirts tell me the truth that i can't wear them anymore, even after giving birth, the pelvic girdle will become larger and cannot be recovered to previous size...

大宅

我只是著大肚褲及鬆身上衣,大肚裙未著,因為我個肚唔夠大,著大肚裙不是太好看. 各位2月準媽媽又怎樣呢?分享一下呀!!

大宅

環保接龍勳章

5週就要著大肚褲 /裙家la^^...記住la.希望我們大家到生過健康bb^^..

男爵府

依家3個月, 其實唔係好見肚, 不過係有個肚腩仔, 所以著平時d牛仔褲就會好cool
我買左d裙同埋象筋褲黎著
我諗住著到冬o個時就買大肚裙黎著lor

首頁

尾頁

跳至